Izvor: Danas/Društvo arhiva vesti 12.09.2016

Pronađena tela dečaka koji su se utopili

Danas 12.09.2016
* Braća Stefan i Nikola Petrović stradali kad je jedan sa pedaline skočio u vodu, a drugi krenuo da ga spase, pa i on potonuo, jer nisu imali zaštitne prsluke. Tela dvojice braće koja su se juče udavila na Srebrnom jezeru pronađena su danas u… »

Otvorena Nedelja ponosa 2016.

Danas 12.09.2016
Reditelj Stevan Filipović danas je u Mikser hausu, presecanjem vrpce, otvorio Nedelju ponosa 2016. koja se ove godine odvija pod sloganom "Ljubav menja svet". Filipović je podsetio na prvu Paradu ponosa 2001. godine, kada je grupa ljudi skupila hrabrost… »

Manifestacija “Pruga mladosti”

Danas 12.09.2016
Manifestacijom „Pruga mladosti“ obeležava se 45 godina omladinske radne akcije Beograd – Bar i četiri decenije barske pruge. “Udruženje učesnika Omladinskih radnih akcija i volontera Srbije, Udruženje učesnika ORA Beograda i Ferijalni savez… »

Pozorište ne sme da bude produžena ruka partije

Danas 12.09.2016
Velika opasnost sa vlašću Srpske napredne stranke jeste u tome što ova stranka nema kadar koji se, makar i na elementarnom nivou, razume u kulturu. Zadatak ozbiljnog pozorišta jeste da kritikuje društvo, ukazuje na njegove mane i probleme, kako bi… »

Pretpolitički opus 2

Danas 12.09.2016
Kontam nešto preko vikenda potaknut periodičnim pomamama oko ulica nazvanih po - ovoj ili onoj čaršiji - nepoćudnom piscu ili umetniku i evo šta sam dokontao: nikada mi - osim ako se ne dogodi čudo biblijskih razmera - nećemo postati uspešna… »

Kampanja “Hrana se jede, ne baca se”

Danas 12.09.2016
Programski direktor Centra za unapređenje životne sredine Vladan Šćekić izjavio je danas da, iako nisu rađena zvanična istraživanja, prema rezultatima pilot istraživanja u Srbiji se godišnje baci hrane u vrednosti od 20.000 dinara po stanovniku… »

Povećaj bazu, smanji stope

Danas 12.09.2016
Uvek je važilo "zlatno pravilo" za privredu i preduzetnike. Ako investiraš, država te stimuliše i nagrađuje. Ako trošiš, dodatno te oporezuje. Pa je tako jedna od odbitnih stavki u poreskom bilansu kojim se utvrđuje porez na dobit preduzeća bili… »

Lav Dijaz: Opasna umetnost

Danas 12.09.2016
Zlatni lav pripao je jednom Lavu. Filipinski autor nagrađen je najvećim priznanjem Venecijanskog festivala za svoj gotovo četvoročasovni film "The Woman Who Left". Za ovog pripadnika poetike "slow cinema" (spori ritam filma) koja prati realno vreme… »

Radari luksuz za policiju

Danas 12.09.2016
Iako je bezbednost saobraćaja u brojnim strateškim dokumentima MUP-a i Vlade Srbije apostrofirana kao jedan od prioriteta, kada treba izdvojiti novac za smanjenje broja saobraćajnih nezgoda ova tema gubi na značaju. To pokazuje istraživanje… »

Maroko (3): Orijentalni šarm ružičastog grada

Danas 12.09.2016
Prolazimo prak Anfa, pa uz drvored vitkih palmi izbijamo na Aveniju Kenedi. Pred nama je kuća čuvenog filozofa i lekara, Ibn-Sina, poznatijeg kao Avicena. Neverovatan podatak je da se još od 550. godine po njegovim kanonima učila medicina. Prolazimo… »