Izvor: Danas/Politika arhiva vesti 12.09.2016

Goldstin na sednici vlade

Danas 12.09.2016
Vlada Srbije održala je danas tematsku sednicu "Od vizije do rezultata u Srbiji", kojoj je prisustvovala regionalna direktorka Svetske banke za Jugoistočnu Evropu Elen Goldstin. Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić upoznao je Goldstin sa programom… »

Mogerini: Bez odlaganja primeniti sporazume

Danas 12.09.2016
Federika Mogerini poručila je danas, u razgovoru sa ministrom inostranih poslova Kosova Enverom Hodžajem, da je važno primeniti sporazume koji su dogovoreni u dijalogu o normalizaciji odnosa između Prištine i Beograda. Visoka predstavnica Evropske… »

NUNS: Prijavljene pretnje novinarima

Danas 12.09.2016
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) obavestilo je danas Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal o pretnjama koje su putem društvenih mreža upućene dvojici kolega novinara. Pretnje su upućene Nedimu Sejdinoviću, predsedniku… »

Dačić: Mali broj povratnika na Kosovo

Danas 12.09.2016
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa specijalnim izvestiocem Ujedinjenih nacija za ljudska prava interno raseljenih lica, Čalokom Bejanijem. Oni su razgovarali o pitanju interno raseljenih lica sa… »

Jovanović: Spreman za predsednika DSS

Danas 12.09.2016
Preuzeću odgovornost i ako stranka to bude htela od naredne skupštine Demokratske stranke Srbije (DSS) biću njen predsednik, izjavio je za Novosti Miloš Jovanović, nekadašnji potpredsednik te stranke. Iskreno, to i nije najznačajnije pitanje jer… »

Skupština Srbije druga u regionu po transparentnosti

Danas 12.09.2016
U proteklih godinu dana parlamenti u regionu napravili su manji napredak u pogledu unapređenja dostupnosti podataka o svom radu i otvorenosti ka javnosti. Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) je saopštio da se Narodna skupština… »

SPS osam godina pred vratima Socijalističke internacionale

Danas 12.09.2016
rbija je ranije imala pet stranaka koje su učestvovale u međunarodnim partijskim organizacijama, ali je G17 plus koji je bio član Evropske narodne partije nestao sa političke scene, a DSS je izbačena iz EPP zbog antievropske politike. Zbog… »

Antić: Ne treba stvarati novog faraona u DS

Danas 12.09.2016
Pajtić: Osam godina sasvim dovoljan period, ali je i manje od dve godine prekratko. Ne treba stvarati novog faraona u DS, kaže za Danas Srboljub Antić, kandidat za predsednika DS, obrazlažući svoj predlog izmene stranačkog Statuta kojom bi se… »

Koplja se lome oko Gutereša, Lajčaka i Jeremića

Danas 12.09.2016
Značajno je što je Vuk Jeremić, kandidat Srbije za novog generalnog sekretara Ujedinjenih nacija, ostao među prvom "trojkom" i nakon četvrtog kruga neformalnog glasanja u Savetu bezbednosti UN, koji je održan u petak, komentarišu nezvanično… »