Izvor: Danas/Svet arhiva vesti 12.09.2016

Milanović odlazi sa čela SDP

Danas 12.09.2016
Predsednik SDP Zoran Milanović je izjavio da je, nakon rezultata vanrednih parlamentarnih izbora, odlučio da se više ne kandiduje za mesto predsednika stranke. "Ne mislim da učestvujem na unutarstranačkim izborima. Pozivam tela da što pre raspišu… »

Taksa za ulazak u EU 50 evra?

Danas 12.09.2016
U okviru budućeg sistema registracije putnika Evropske unije (EU) mogao bi da se nađe i iznos od 50 evra za odobravanje putovanja koji bi plaćali građani zemalja koje nisu u EU, a nisu im potrebne vize za putovanja u Šengen. Ovo bi moglo da se odnosi… »

Belorusija: Jedan opozicioni poslanik posle 20 godina

Danas 12.09.2016
Najmanje jedan predstavnik opozicije zauzeće mesto u beloruskom parlamentu, što je prvi takav slučaj u poslednjih 20 godina, piše BBC. Izborna komisija saopštila je da će Ana Konopatskaja iz Ujedinjene civilne partije dobiti jedno od 110 mesta u… »

"Hrvatska nema vremena za nadmudrivanja"

Danas 12.09.2016
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović održala je danas konferenciju za novinare, povodom juče održanih vanrednih parlamentarnih izbora. "Hrvatska je još jednom dokazala da je država zrele demokracije i verujem da je iz izazova izašla još… »

Josipović: Levica apstinirala

Danas 12.09.2016
Bivši predsednik Hrvatske Ivo Josipović ocenio je danas da je biračko telo levice apstiniralo na vanrednim parlamentarnim izborima zbog načina na koji je vođena predizborna kampanja. On je dodao i da je sastanak sa braniteljima pokazao da je… »

Pupovac: Nisam previše iznenađen rezultatima

Danas 11.09.2016
Milorad Pupovac, predsednik Srspkog narodnog vijeća u Hrvatskoj i kandidat Samostalne demokratske srpske stranke za poslanika u Hrvatskom saboru, rekao je večeras za Danas da nije previše iznenađen rezutatima vanrednih parlamentarnih izbora u… »