Izvor: Ekapija/Ekonomija arhiva vesti 12.09.2016

Henk van den Dool, ambasador Holandije u Srbiji - Holandija je najveći strani investitor u Srbiji, od 2005. uloženo oko 6…

Ekapija 12.09.2016
Henk van den Dool Poslednji podaci Narodne banke Srbije jasno pokazuju da su holandska preduzeća od 2005. uložila oko 6 mlrd EUR u Srbiju. S ponosom kažem da to moju zemlju čini najvećim stranim investitorom u Srbiji do sada - kaže u razgovoru za… »

Nove investicije u Loznici - Natura trade i Vema-in kupile zemljište u industrijskoj zoni

Ekapija 12.09.2016
foto: create jobs 51/shutterstock.com Dva domaća preduzeća gradiće nove pogone u industrijskoj zoni Šepak u Loznici, saznaje eKapija. Kako za naš portal kaže Nikola Dragićević, direktor Javnog preduzeća za upravljanje zemljištem Grad, u pitanju… »

Nema više zagađenja u Boru - Remont opreme oštećene u požaru biće završen do 22. septembra

Ekapija 12.09.2016
foto: rtb.rs RTB Bor se intenzivno priprema za predstojeći remont metalurške linije, a posledica toga su i epizodna zagađenja vazduha. Kako najavljuje direktor Topionice i rafinacije Boban Todorović, remont će biti obavljen od 18. do 22. septembra. U… »

Nova otkrića na lokalitetu Borđoš kod Novog Bečeja - Arheolozi pronašli keramiku, životinjske kosti, kamene alatke

Ekapija 12.09.2016
Nakon prošlogodišnjeg otkrića kašike od pečene gline koje je potvrdilo da su se naši preci njome služili još pre 7.000 godina, arheološka iskopavanja na lokalitetu Borđoš u blizini Novog Bečeja, zahvaljujući sredstvima Ministarstva kulture i… »

Obezbeđeno stabilno snabdevanje lekom etoposide

Ekapija 12.09.2016
Ilustracija (foto: Photographee.eu/shutterstock.com) Od 1. septembra kontinuirano stižu određene količine leka etoposide, koji se koristi u lečenju karcinoma pluća, testisa i leukemije, a dodatne količine biće dostupne već sredinom sledeće… »

Doneta odluka o izgradnji TE Pljevlja 2 - Češka Škoda Praha i Elektroprivreda Crne Gore zajedno u projektu vrednom 324,5 mil…

Ekapija 12.09.2016
foto: epcg.com Krajem prošle nedelje skupština akcionara Elektroprivrede Crne Gore usvojila je odluku o izgradnji drugog bloka TE Pljevlja. Prihvaćena je ponuda češke kompanije Škoda Praha, a vrednost ugovora iznosi 324,5 mil EUR. Novi blok… »

Dogovorena izrada projekta uređenja kajak staze na Ibru u Ušću

Ekapija 12.09.2016
foto: TTphoto/shutterstock.com Na današnjem sastanku gradonačelnika Kraljeva Predraga Terzića, direktora Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta Kraljevo Aleksandra Nestorovića, predsednika kajakaških klubova Ibar i Studenica iz… »

Kako do novca? - Tematski bilten o svim dostupnim izvorima finansiranja 4. oktobra na eKapiji

Ekapija 12.09.2016
Kako doći do novca, i to po mogućstvu što jeftinijeg, oduvek je među domaćim privrednicima bilo pitanje od milion dolara. Zbog toga, tim eKapije svoju pažnju posvećuje upravo ovoj temi. Tako ćemo 4. oktobra objaviti naš novi Tematski bilten pod… »

Opština Bač raspisala konkurs za subvencionisanje poljoprivrede

Ekapija 12.09.2016
foto: Brian Kinney/shutterstock.com Opština Bač raspisala je konkurse za dodelu subvencija za sufinansiranje investicija u opremu poljoprivrednih gazdinstava, i za sufinansiranje osiguranja useva, plodova, višegodišnjih zasada i rasadnika. Pravo na… »

Delphi počinje proizvodnju u Paraćinu krajem 2017? - Opština radi idejno rešenje budućeg pogona

Ekapija 12.09.2016
Ilustracija (foto: Paul Laragy/shutterstock.com) Direkcija za izgradnju i uređenje opštine Paraćin raspisala je tender za izradu idejnog rešenja proizvodne hale u industrijskoj zoni Zmič, koja će najverovatnije biti data u zakup američkoj kompaniji… »