Izvor: iKragujevac arhiva vesti 12.09.2016

Pronađeno telo jednog od dva dečaka na Srebrnom jezeru

iKragujevac 12.09.2016
Telo jednog od dvojice braće koja su se udavila juče na Srebrnom jezeru pronađeno je danas. Telo dečaka dovezeno je čamcem i izneto na obalu Srebrnog jezera. Ronioci Žandarmerije od juče pretražuju Srebrno jezero, u kome su se udavila braća… »

Isporuka udžbenika za đake prvake

iKragujevac 12.09.2016
U Kragujevcu danas počinje isporuka udžbenika učenicima prvog razreda osnovnih škola. To je prvi put da grad Kragujevac obezbeđuje besplatne udžbenike za sve učenike koji kreću u školu. Iz budžeta Grada za te namene izdvojeno je 8.747.869… »

Gradonačelnik čestitao Kurban bajram

iKragujevac 12.09.2016
Muslimani u Srbiji danas slave prvi dan jednog od dva najveća praznika u Islamu - Kurban bajram ili praznik žrtve. Gradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolić uputio je danas čestitku glavnom imamu Medžlisa Islamske zajednice Šumadije i Pomoravlja… »

Promocija zdravlja usta i zuba

iKragujevac 12.09.2016
Promocija zdravlja usta i zuba i ove godine je glavna tema obeležavanja Svetskog dana oralnog zdravlja. Predstavnici Instituta za javno zdravlje i Zavoda za stomatologiju, održali su radionicu sa decom predškolskog uzrasta u vrtiću "Autić" u Fijatu… »

Tuga na Srebrnom jezeru : Pronađeno telo i drugog dečaka

iKragujevac 12.09.2016
Telo Stefana P., mlađeg od dvojice braće iz Rače koja su se udavila juče na Srebrnom jezeru je izvučeno na obalu, a ubrzo potom locirano je i izvučeno telo starijeg brata Nikole. Tela dečaka dovezena su čamcem i izneta na obalu Srebrnog jezera, a… »

Oprez : Pojačana kontrola vozila

iKragujevac 12.09.2016
Na putevima, od danas biće sprovedena akcija pojačane kontrole vozila. Uprava saobraćajne policije, u cilju smanjenja stradanja vozača i putnika u motornim vozilima, od danas će obavljati pojačanu kontrolu korišćenja sigurnosnih pojaseva, u okviru… »

Obaveštenje : Najava isključenja struje za sutra

iKragujevac 12.09.2016
Iz Elektrodistribucije Kragujevac, za utorak 13. septembar 2016. godine, najavljena su sledeća isključenja : Zbog seče rastinja na niskonaponskoj mreži u vremenu od 09.00 do 14.00 sati doći će do povremenih prekida u isporuci el. energije… »

Udes u Nikole Pašića (foto)

iKragujevac 12.09.2016
Saobraćajna nezgoda u Nikole Pašića. Kako iKragujevac saznaje, došlo je do saobraćajne nezgode policijskog automobila i putničkog vozila u ulici Nikole Pašića.… »

Glavobolja, pospani, umorni ... Evo zašto se tako osećamo

iKragujevac 12.09.2016
Visoka vlažnost vazduha i osećaj da je temperatura mnogo više nego što zapravo jeste, razlog je što smo ovih dana pospani, umorni, tromi... Prema prognizi meteorologa, ovako sparno vreme potrajaće sve do srede. Slobodan Sovilj, meteorolog u… »

Istražujemo za vas : Domaća ili kupovna zimnica?

iKragujevac 12.09.2016
Bliži se jesen, a sa njom i vreme za pripremu zimnice. Domaćice uveliko obilaze pijace i supermarkete kako bi što povoljnije “prošle” u nabavci povrća i voća. Ipak, bez bar tri “crvene”, bolje je da ne kreću. Saznali smo da za crvene… »