Izvor: Jug press arhiva vesti 12.09.2016

U devet saobraćajki sedmoro povredjeno

Jug press 12.09.2016
VRANJE Devet saobraćajnih nesreća registrovala je vranjska policija u danima vikenda. U njima je povredjeno ukupno sedam osoba, jedna teško i šest lako, navodi policija. Dva vozača su zadržana zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola… »

Arsić čestitao Kurban Bajram

Jug press 12.09.2016
MEDVEDJA Predsednik opštine Medvedja Nebojša Arsić čestitao je pripadnicima muslimanske veroispovesti Kurban Bajram. “Neka današnji praznik sve podseti na univerzalne poruke velikih praznika koje su iste bez obzira na veru i nacionalnost… »

Kviz znanja I skola matematike u Metalnoj školi

Jug press 12.09.2016
LESKOVAC Povodom jubileja 50 godina izdavanja „Matematičkog lista“, Društvo matematičara Srbije pokrenulo je kviz takmičenje pod nazivom „Matematički list“ na svim nivoima. Kviz podrazumeva ekipna takmičenja učenika mlađih razreda osnovnih… »

NUNS: Otkriti ko preti smrću Sejdinoviću i Georgijevu

Jug press 12.09.2016
BEOGRAD Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) obavestilo je danas Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal o pretnjama koje su putem društvenih mreža upućene Nedimu Sejdinoviću, predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine… »

Zakazano novo zasedanje lokalnog parlamenta

Jug press 12.09.2016
VRANJE Za utorak, 13. septembar, predsednik Skupštine grada Vranja, Dejan Tričković zakazao je sednicu lokalnog parlamenta. Jedna od najvažnijih tačaka je donošenje Odluke o rebalansu budžeta, kao i Odluke o zaduživanju Grada Vranja radi… »

Šta muči Vlasotinčane

Jug press 12.09.2016
VLASOTINCE Vlasotinčani od predsednika opštine najviše traže posao , pokazuje analzia dosadašnjih susreta. Kao drugi problem ističu infrastrukturu a treći su psi lutalice. „Zvanično primam građane petkom od 10 do 12 sati, ali i svakog radnog… »

Kako se kroji leskovački budžet i ko se zapošljava na odredjeno?

Jug press 12.09.2016
LESKOVAC Načelnik Gradske uprave za finansije Dalibor Tričković u intervjuu za leskovački nedeljnik Nova Naša reč kaže da će Zakonom o finansiranju lokalne samouprave, koji je još uvek u formi nacrta, gradjani u gradoviam i opštinama ostati… »

Kupek 161: Sve najbolje

Jug press 12.09.2016
BEOGRAD Počnimo ovu priču pozdravom za kraj: sve najbolje. Zašto? Prvo, zato jer je to naslov ovogodišnjeg festivala Novo doba o čemu je u ovom 161. KUPEK-u bilo reči, a drugo jer verujemo da ćemo se u startu oprostiti od mnogih potencijalnih… »