Izvor: Mondo/Društvo arhiva vesti 12.09.2016

Jeza: Iz Srebrnog jezera izvučena tela dečaka

Mondo 12.09.2016
Tela dvojice braće koja su se juče udavila na Srebrnom jezeru pronađeno je danas, javilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Ilustracija Potraga za dečacima iz Rače Kragujevačke koji su se utopili juče u Srebrnom… »

Evo kad nam stiže zahlađenje

Mondo 12.09.2016
Do subote, uz poneku kap kiše temperature oko 30 stepeni, a onda pljuskovi, grmljavina i pad temperature. Foto: Beta/ Dragan Gojić U Srbiji će u jutarnjim satima po kotlinama i duž rečnih tokova biti kratkotrajna magla, a tokom dana toplo, u većem… »

Vučić: Ovo je najvažnija tema za budućnost

Mondo 12.09.2016
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je dualno obrazovanje za budućnost Srbije najvažnija tema, i dodao da je sa Svetskom bankom dogovoreno da se broj programa za dualno obrazovanje sa 14 podigne na 70. Vučić je ukazao da u programima… »

Počela Nedelja ponosa, Parada u nedelju

Mondo 12.09.2016
Nedelja ponosa 2016, koja se u Beogradu ove godine odvija pod sloganom "Ljubav menja svet", počela je danas u Mikser hausu i trajaće do 17. septembra. Foto: tanjug/ dragan kujundzic/ bk Organizator Parade ponosa Boban Stojanović kazao je da je LGBT… »

Vezujte pojaseve, kontrole su pojačane

Mondo 12.09.2016
Pravilno korišćenje sigurnosnog pojasa smanjuje rizik smrtnog ishoda u saobraćajnim nesrećama za više od 60 odsto. A ako vas ovo nije ubedilo, imajte u vidu da je kazna, ako vas uhvate da nise vezani, 5.000 dinara. Foto: Getty Images/Think Stock… »

Muslimani slave Kurban bajram

Mondo 12.09.2016
Islamski vernici danas počinju četvorodnevnu proslavu jednog od dva svoja najveća praznika - hadžijski Kurban-bajram (Dan žrtve). Foto: MONDO Sivački Goran Svi muslimanski verski praznici računaju se po mesečevoj, a ne po sunčevoj godini, a… »

Zapad traži da Srbija prizna sekte!?

Mondo 12.09.2016
Centri moći putem svojih diplomatskih predstavništava vrše strahovit pritisak na ljude koji vode državu, a pritisci dolaze iz američke, nemačke, francuske i britanske ambasade, kaže sektolog. Foto: youtube/printscreen Sektolog Slađan Mijaljević… »

Sveti Aleksandar Nevski – pravedni ruski knez

Mondo 12.09.2016
Aleksandar Nevski je bio ruski knez i veliki svetitelj koji je postao simbol borbe za očuvanje pravoslavlja, pa ga poštuju skoro svi narodi slovenskog porekla. Foto: screenshot/youtube SPC i vernici obeležavaju danas prenos moštiju ovog svetitelja iz… »

Izbeglice u Beogradu više ni na barjam nisu hit

Mondo 12.09.2016
Prošle godine u ovo vreme, na početak Kurban bajrama, nesrećnim izbeglicama sa Bliskog istoka i Afrike je Beograd priredio dirljivu bajramsku sofru. Ove godine - ništa, kao da izbeglice više ni gosti ni "naš problem". Foto: Screenshot Izbeglička… »

Gašić kao freska - to je sve normalno, kaže crkva

Mondo 12.09.2016
Profesor bogoslovlja, sveštenik Dragan Terzić odgovara na podsmešljive komentare na to što su lik bivšeg ministra odbrane Bratislava Gašića i njegovog brata osvanuli u crkvi, kao freske. Foto: screenshot/youtube Mnogo komentara, uglavnom… »