Izvor: N1 Info arhiva vesti 12.09.2016

Analitičari: Pobeda HDZ-a vodi smirivanju tenzija

N1 Info 12.09.2016
Iаko postizborna kombinatorika o formiranju nove vlade u Hrvatskoj tek predstoji, analitičari u Srbiji slažu se u oceni da se može očekivati smirivanja tenzija na liniji Zageb - Beograd, koje su obeležile period predizborne kampanje. Rezultati… »

Pronađena tela oba dečaka u Srebrnom jezeru

N1 Info 12.09.2016
Telo jednog od dvojice braće koja su se udavila juče na Srebrnom jezeru je izvučeno na obalu, a ubrzo potom locirano je i telo drugog dečaka. Telo jednog od dečaka dovezeno je čamcem i izneto na obalu Srebrnog jezera, a pronađeno je između pet i… »

Serija slabijih zemljotresa u Skoplju, građani uplašeni

N1 Info 12.09.2016
Serija zemljotresa u području Skoplja još traje, a poslednji se dogodio večeras nešto pre 20 časova. Epicentar zemljotresa jačine 4,8 stepeni Rihterove skale bio je četiri kilometra od Skoplja, na dubini od pet kilometara. I ranije danas oko 14… »

Rot: Nemačka je na strani Srbije, ključan dijalog s Kosovom

N1 Info 12.09.2016
Srbija ima na svojoj strani Nemačku kao partnera da postane spremna za pristupanje Evropskoj uniji, ali na Srbiji je da ispuni sve kriterijume za članstvo, izjavio jeu Beogradu državni ministar za Evropu u Ministarstvu spoljnih poslova Nemačke Mihael… »

Kitarović: Neću dopustiti odugovlačenje i ultimatume

N1 Info 12.09.2016
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas da će konsultacije o novom mandataru sazvati po dobijanju konačnih rezultata prevremenih parlamentarnih izbora i istakla da neće dopustiti odugovlačenje i ultimatume, jer Hrvatska nema… »

Uhapšen pomoćnik komandira kotorske policije

N1 Info 12.09.2016
Crnogorsko tužilaštvo saopštilo je da je uhapsilo devet osoba osumnjičenih za stvaranje kriminalne organizacije i za više krivičnih dela, kao i da traga za još sedam koja su u bekstvu. Mediji navode da je među uhapšenima i pomoćnik komandira… »

Počela Nedelja ponosa, ne očekuju se tenzije

N1 Info 12.09.2016
Nedelja ponosa 2016, koja se u Beogradu ove godine odvija pod sloganom ''Ljubav menja svet", počela je danas u Mikser hausu i trajaće do 17. septembra. Nedelju ponosa svečano je otvorio reditelj Stevan Filipović. Organizator Parade ponosa Boban… »

Održana Bajramska molitva - Bajram namaz

N1 Info 12.09.2016
Islamski vernici počeli su četvorodnevnu proslavu Kurban Bajrama, jednog od dva svoja najveća praznika a u džamijama je održana Bajramska molitva - Bajram namaz. Ispred Bajrakli džamije u Beogradu gde je bila centralna bajramska molitva u Srbiji… »

Dodik: Završeno štampanje glasačkih listića za referendum

N1 Info 12.09.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kaže da je završeno štampanje glasačkih listića za referendum o Danu Republike i pozvao narod da ne veruje lažima pojedinih medija koji pokušavaju da dezorganizuju zajedničko opredeljenje srpskih stranaka… »

Mesec utiče na zemljotrese?

N1 Info 12.09.2016
Zemljotresi se češće dešavaju kad je pun ili mlad Mesec, ocenili su naučnici u studiji objavljenoj u novom broju stručnog časopisa "Nature Geoscience”. Japanski naučnici su istraživali uticaj plime na seizmičke aktivnosti ocenivši da bi to… »