Izvor: Newsweek arhiva vesti 12.09.2016

Nije pomogla kritika Srba: Zbog lošeg rezultata Milanović se povlači sa čela SDP

Newsweek 12.09.2016
Zoran Milanović je i zvanično potvrdiuo da se povlači sa čela SDP. Predsednik SDP Zoran Milanović je izjavio da je, nakon rezultata vanrednih parlamentarnih izbora, odlučio da se više ne kandiduje za mesto predsednika stranke. "Ne mislim da… »

Putin pobeđuje Obamu na svim frontovima: Evo kako je Rusija ojačala poziciju "globalnog igrača"

Newsweek 12.09.2016
Pre svega par godina, Zapad je pretio Rusiji izolacijom, međutim danas ova zemlja ponovo postavlja uslove na međunarodnoj sceni. U poslednje vreme Moskva oseća sve više samopouzdanja. Samo tokom Samita G20 u Hangdžouu, ruski predsednik održao je… »

Iako se vezuje za naciste, pozdrav uzdignutom rukom postoji već dugo (FOTO)

Newsweek 12.09.2016
Mnogo pre nacista ovaj starorimski pozdrav koristile su Sjedinjene Američke Države koje su ga koristile prilikom pozdrava zastavi. Kada danas vidite visoko uzdignutu, ispruženu ruku u stavu mirno verovatno prvo pomislite na i naciste. Međutim, ovaj… »

Nisu samo muslimani meta: Šarli Ebdo ismejao žrtve zemljotresa

Newsweek 12.09.2016
Francuski satirični magazina Šarli Ebdo objavljivio je karikaturu o žrtvama zemljotresa u Italiji, koje su prikazane kao vrste paste. Italijanski grad Amatriče, koji je nedavno pogođen snažnim zemljotresom priprema tužbu protiv francuskog… »

Poražavajuće: Evo koliko hrane se godišnje baci u Srbiji

Newsweek 12.09.2016
Istraživanja pokazuju da se na globalnom nivou baci jedna trećina proizvedene hrane. Evo kakva je situacija u Srbiji. Programski direktor Centra za unapređenje životne sredine Vladan Šćekić izjavio je danas da, iako nisu rađena zvanična… »

Kusturica: "Na mliječnom putu" je moj politički testament

Newsweek 12.09.2016
Kusturica je za film "Na mlečnom putu" na filmskom festivalu u Veneciji dobio nagradu Zlatni mladi lav koju dodeljuje žiri od 22 mladih iz svih krajeva Italije. Reditelj izjavio je za Radio televiziju Srbije (RTS) da film "Na mlečnom putu", kao priču… »

Konačno bez straha i tenzija: Počela "Nedelja ponosa" (FOTO)

Newsweek 12.09.2016
Prema rečima Gorana Miletića, ove godine nije bilo pitanje da li će predstavnike Organizacionog odbora primiti neko od ministara, nego šta će se na tim sastancima pričati. Nedelja ponosa danas je zvanično počela presecanjem vrpce u beogradskom… »

Revolucija u industriji: Da li će pametni satovi uništiti tradicionalniju konkurenciju

Newsweek 12.09.2016
Proizvođači hvataju korak sa vremenom i na tržište plasiraju pametne satove. Novi satovi, svih veličina, boja i oblika, izloženi su na najvećem sajmu satova u Hongkongu. Međutim, nove tehnologije donele su nemir na tržište, jer se sve više… »

Za EU možda neće trebati vize, ali će se plaćati taksa za ulazak

Newsweek 12.09.2016
Sa cenom od 50 evra po osobi sistem taksi bi do 2020. donosio više od dve milijarde evra godišnje. U okviru budućeg sistema registracije putnika Evropske unije (EU) mogao bi da se nađe i iznos od 50 evra za odobravanje putovanja koji bi plaćali… »

Zemlja Zvezdanih ratova: Na izborima u ovoj državi glasali Dart Vejder i Čubaka (VIDEO)

Newsweek 12.09.2016
Da ne bude zabune u Belorusiji su glasali i Sunđerbob Kockalone i Patrik zvezda njegov prijatelj. Na izborima za parlament u svaki je glas bitan, čak i onaj koji daju Dart Vejder, Čubaka ili Pink panter. Da ne bude zabune glasali su i Sunđerbob… »