Izvor: Nova ekonomija/Ekonomija arhiva vesti 12.09.2016

Inflacija u Srbiji ove godine porasla za 1,7 odsto

Nova ekonomija 12.09.2016
Inflacija u Srbiji porasla je u avgustu 2016. godine 0,9 odsto u odnosu na jul, dok je u poređenju sa decembrom 2015. godine povećana za 1,7 procenata, saopštio je danas Republički zavod za statistiku. Potrošačke cene su u posmatranom mesecu porasle… »

Ist kapital izašao iz vlasništva Halk banke u Srbiji

Nova ekonomija 12.09.2016
Švedski investicioni fond Ist kapital prodao je protekle sedmice kompletnu poziciju u Halk banci kada je ova hartija bila ubedljivo najprometnija akcija. Ova velika transakcija u kojoj je realizovano skoro četiri odsto od ukupnog broja običnih akcija… »

Građani Srbije nemaju novac za hranu, kupuju je čekovima na rate

Nova ekonomija 12.09.2016
Svaka druga veća kupovina u hipermarketima je na odloženo plaćanje, uglavnom do 180, pa čak i 365 dana, pokazuju analize trgovaca. Veliki broj potrošača osnovne namirnice pazari na odloženo plaćanje, pa će račun za robu kupljenu ovih dana… »

Gugl i Sanofi osnivaju zajedničku kompaniju za lečenje dijabetesa

Nova ekonomija 12.09.2016
Američka kompanija Gugl i francuski farmaceutski gigant Sanofi najavili su danas osnivanje zajedničkog preduzeća koje će biti fokusirano na lečenje dijabetesa. Kako će izgledati proizvodi novoosnovane kompanije ili kada će izaći na tržište još… »

Premijum salon Er Srbije ugostio preko 23.000 gostiju

Nova ekonomija 12.09.2016
Premijum Salon Er Srbije na beogradskom Aerdormu Nikola Tesla ugostio je za godinu dana više od 23.000 gostiju, saopšteno je danas iz nacionalne avio-kompanije povodom obeležavanja prve godišnjice rada. Od otvaranja 9. septembra 2015. godine, u Salonu… »

Akcije Samsunga potonule posle povlačenja Galaxy Notea 7 sa tržišta

Nova ekonomija 12.09.2016
Akcije Samsunga oštro su pale pošto je južnokorejski elektronski div uputio globalni poziv klijentima da ne koriste smartfone Galaxy Note 7. Opoziv je usledio zbog sve većeg broja prijavljenih slučajeva eksplodiranja baterija, što je podiglo paniku… »

Srpski privrednici na međunarodnom sajmu hrane u Moskvi

Nova ekonomija 12.09.2016
Privredna komora Srbije objavila je da sa Razvojnom agencijom Srbije organizuje nastup srpskih privrednika na međunarodnom sajmu prehrambene industrije u Moskvi. Sajam počinje danas, a trajaće do 15. septembra. Kako se navodi, nastup na međunarodnom… »

Srbija sve atraktivnija destinacija za strane turiste

Nova ekonomija 12.09.2016
Srbija je sve atraktivnija destinacija za strane turiste, ali se čini i da domaći sve više počinju da otkivaju lepote naše zemlje. U brojkama - u prvoj polovini godine broj turista je za 13 odsto veći nego u isto vreme prošle. I letnja sezona bila… »

Na Sajmu organske hrane u Šapcu odmah rasprodati svi proizvodi

Nova ekonomija 12.09.2016
U pešačkoj zoni u Šapcu, održan je 2. Sajam organske hrane na kojem je svoje proizvode predstavilo 15 sertifikovanih proizvođača iz Srbije. Pored voća, povrća, meda, začinskog i lekovitog bilja koji su proizvedeni bez pesticida i mineralnih… »

Američka kompanija Delphi će najverovatnije zakupiti halu u Paraćinu

Nova ekonomija 12.09.2016
Direkcija za izgradnju i uređenje opštine Paraćin raspisala je tender za izradu idejnog rešenja proizvodne hale u industrijskoj zoni Zmič, koja će najverovatnije biti data u zakup američkoj kompaniji Delphi. U Direkciji su rekli da je glavni cilj… »