Politika arhiva vesti 12.09.2016

Dačić: Ne razumem izjavu Mihaela Rota

Beta 12.09.2016
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da su izjave nemačkog državnog ministra za Evropu Mihaela Rota da Nemačka podržava Srbiju ako je odlučna da bude deo Evropske unije, a ne Rusije, i da Srbija treba da uskladi svoju spoljnu politiku sa… »

Vlada formirala četiri tima

Politika 12.09.2016
Na predlog Svetske banke, jedan ministarski tim će raditi na povezivanju Srbije sa Evropom i svetom, drugi će se starati o stvaranju ekonomskih prilika za sve, trećem je zadatak pružanje boljih usluga, a četvrti će u nadležnosti imati zaštitu… »

NUNS: Otkriti ko Sejdinoviću i Georgijevu preti smrću

B92 12.09.2016
Beograd -- Nezavisno udruženje novinara Srbije obavestilo je Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal o pretnjama koje su putem društvenih mreža dvojici novinara. Reč je o predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedimu… »

Mogerini: Neodložno primeniti sporazume Beograd-Priština

RTV 12.09.2016
BRISEL - Visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini rekla je danas šefu kosovske diplomatije Enveru Hodžaju da je "od ključnog značaja" primena svih postignutih sporazuma u dijalogu Beograd-Priština i da "obe strane neodložno moraju… »

Dačić: Mali broj povratnika na Kosovo

Danas 12.09.2016
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa specijalnim izvestiocem Ujedinjenih nacija za ljudska prava interno raseljenih lica, Čalokom Bejanijem. Oni su razgovarali o pitanju interno raseljenih lica sa… »

Jovanović: Spreman sam da budem lider DSS

B92 12.09.2016
Beograd -- Bivši potpredsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da je spreman da preuzme odgovornost i vodi DSS, ako to stranka bude htela. „Preuzeću odgovornost i ako to stranka bude htela, od naredne skupštine DSS-a biću… »

Vučić u Parizu od 14. do 16. septembra, susreti sa Olandom i Valsom

Beta 12.09.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće od 14. do 16. septembra u poseti Francuskoj gde će razgovarati sa predsednikom i premijerom Fransoa Olandom i Manuelom Valsom, kao i sa drugim visokim francuskim zvaničnicima, rečeno je danas Beti u… »

Rok za prijavu imovine istekao, šta poseduju političari?

B92 12.09.2016
Beograd -- Članovi nove vlade Srbije imali su rok do danas da Agenciji za borbu protiv korupcije predaju izveštaje o imovini i prihodima u elektronskoj formi. Ukoliko to ne urade, imaju rok do 20. septembra da to urade u pisanoj formi. Šta poseduju… »

Dačić: SPS ne parazitira na leđima Vučića

RTV 12.09.2016
BEOGRAD - Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da je začuđen "ničim izazvanim" napadom potpredsednika Pokreta socijalista Bratislava Jugovića, koji je, govoreći o predsedničkim izborima, kako kaže, grubo… »

Skupština Srbije druga u regionu po transparentnosti

Danas 12.09.2016
U proteklih godinu dana parlamenti u regionu napravili su manji napredak u pogledu unapređenja dostupnosti podataka o svom radu i otvorenosti ka javnosti. Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) je saopštio da se Narodna skupština… »