Politika arhiva vesti 12.09.2016

Dačić: Ne razumem izjavu Mihaela Rota

Beta 12.09.2016
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da su izjave nemačkog državnog ministra za Evropu Mihaela Rota da Nemačka podržava Srbiju ako je odlučna da bude deo Evropske unije, a ne Rusije, i da Srbija treba da uskladi svoju spoljnu politiku sa… »

Vlada formira četiri tima zbog prioritetnih ciljeva

B92 12.09.2016
Beograd -- Vlada Srbije odlučila je da se formiraju četiri tima koji će se fokusirati na ostvarivanje prioritetnih ciljeva vlade. To su tim zadužen za povezivanje Srbije sa Evropom i svetom, za stvaranje ekonomskih prilika, za pružanje boljih usluga… »

NUNS: Otkriti ko preti smrću Sejdinoviću i Georgijevu

Novi magazin 12.09.2016
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) obavestilo je danas Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal o pretnjama koje su putem društvenih mreža upućene Nedimu Sejdinoviću, predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV), i… »

Mogerini: Bez odlaganja primeniti sporazume

Danas 12.09.2016
Federika Mogerini poručila je danas, u razgovoru sa ministrom inostranih poslova Kosova Enverom Hodžajem, da je važno primeniti sporazume koji su dogovoreni u dijalogu o normalizaciji odnosa između Prištine i Beograda. Visoka predstavnica Evropske… »

Dačić: Na Kosovu nema elementarnih uslova za održivi povratak

Novi magazin 12.09.2016
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da na Kosovu nema "elementarnih uslova za održivi povratak" zbog čega je broj povratnika i dalje "poražavajuće mali". Dačić je u razgovoru sa specijalnim izvestiocem UN za ljudska prava… »

Miloš Jovanović: Spreman sam da vodim DSS

Kurir 12.09.2016
BEOGRAD - Bivši potpredsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je da je spreman da preuzme odgovornost i vodi DSS, ako to stranka bude htela. "Preuzeću odgovornost i ako to stranka bude htela, od naredne skupštine DSS biću… »

Vučić u Parizu od 14. do 16. septembra, susreti sa Olandom i Valsom

Beta 12.09.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće od 14. do 16. septembra u poseti Francuskoj gde će razgovarati sa predsednikom i premijerom Fransoa Olandom i Manuelom Valsom, kao i sa drugim visokim francuskim zvaničnicima, rečeno je danas Beti u… »

Rok za prijavu imovine istekao, šta poseduju političari?

B92 12.09.2016
Beograd -- Članovi nove vlade Srbije imali su rok do danas da Agenciji za borbu protiv korupcije predaju izveštaje o imovini i prihodima u elektronskoj formi. Ukoliko to ne urade, imaju rok do 20. septembra da to urade u pisanoj formi. Šta poseduju… »

Dačić:One koji parazitiraju tražiti na Vučićevoj listi

Politika 12.09.2016
Predsednik SPS-a Ivica Dačić izjavio je danas da je začuđen „ničim izavanim” napadom potpredsednika Pokreta socijalista Bratislava Jugovića, koji je, govoreći o predsedničkim izborima, kako kaže, grubo napao Socijalističku partiju Srbije da… »

Odmah iza komšija: Skupština Srbije druga u regionu po transparentnosti

Kurir 12.09.2016
BEOGRAD - Skupština Srbije nalazi se na drugom mestu po transparentnosti u odnosu na zemlje u regionu, pokazali su danas rezultati istraživanja Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA). Prema istraživanju "Indeks otvorenosti… »