Arhiva vesti 15.09.2016

EU mora da reši migrantsku krizu na svojim granicama

Beta 15.09.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Parizu da je protiv dizanja zidova i ograda, ali da Evropska unija mora da reši migrantsku krizu na svojim granicama. "Izgleda da sam ostao jedini u Evropi koji je protiv zidova i ograda. Zidovi nisu… »

Potpisano: 755.000 € Srbiji za migrante od Banke za razvoj

Press 15.09.2016
Srbija će dobiti 755.000 evra namenjenih izbeglicama i migrantima u našoj zemlji. Foto:B92.net U Parizu je potpisan ugovor o dodeli bespovratnih sredstava između Srbije i Banke za razvoj Saveta Evrope. Ugovor je potpisan tokom sastanka predsednika… »

"Otpočeti pregovore o preuzimanju dela Galenike"

B92 15.09.2016
Beograd -- Ministarstvo privrede saopštilo je da će Vladi predložiti da Konzorcijum Frontier Pharma Limited i LLC NPA Petrovax Pharm , proglasi izabranim ponuđačem. Ministarstvo će predložiti da se otpočnu pregovori o preouzimanju udela u… »

Dopingovani Vigins, Frum, Kvitova, Matek-Sends...

Sportski žurnal 15.09.2016
Ruski hakeri koji su "provalili" u tajne dokumente Svetske antidoping agencije (VADA) objavili su da su nedozvoljena sredstva koristili britanski biciklisti Bredli Vigins i Kris Frum, češka teniserka Petra Kvitova, Amerikanka Betani Matek-Sends i drugi… »

Janjić: EU i SAD očekuju primenu sporazuma

Danas 15.09.2016
Kosovska vlada želi da postavi rok za okončanje dijaloga sa Beogradom, prenose prištinski mediji. Nova runda tehničkih pregovora Beograda i Prištine nastavljena je juče u Briselu. Glavne teme razgovora bile su uzajamno priznavanje registarskih… »

Dodik o putu u moskvu: Ne idem zbog referenduma, odlazak u Rusiju je ranije planiran!

Kurir 15.09.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je njegova poseta Rusiji ranije dogovorena sa kabinetom Vladimira Putina i da su spekulacije da odlazi zbog referenduma u Republici Srpskoj, čije održavanje je, kaže, gotova stvar. Dodik je… »

Pupovac: Takvi kao Plenković se plaćaju suvim zlatom

RTS 15.09.2016
Potpredsednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je da je osam zastupnika manjina u Hrvatskoj spremno da podrži novu vladu, ali ne i onu u kojoj bi ponovo bio aktuelni ministar kulture Zlatko Hasanbegović. Šef HDZ-a Andrej Plenković ima sve pretpostavke… »

Policija u automobilu našla arsenal oružja (foto)

Mondo 15.09.2016
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova sprečili su prošle noći krijumčarenje veće količine oružja i municije na graničnom prelazu Kelebija i uhapsili četiri osobe. Foto: Promo/MUP Policija je u automobilu "citroen" srpskih registarskih… »

Pritvor zbog smrti dvojice dečaka

Danas 15.09.2016
Protiv četiri osobe iz Rače i Niša određen je jednomesečni pritvor zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti, izvršenog na Srebrnom jezeru, kada su stradala dva dečaka iz sela Trska kod Rače, Stefan (14) i Nikola (13) Petrović. Pritvor je… »

Odluka disciplinske komisije: Suspendovan Dragan Čapelj

Hot sport 15.09.2016
Propisi su ispoštovani, a kazna će biti rigorozna. Zbog nepoštovanja odluke o etičkom kodeksu i standardima ponašanja članova fudbalske organizacije, Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije isključila je iz fudbalske organizacije Dragana… »