Automobili arhiva vesti 17.09.2016

VW kopira Subaruov recept za bolju prodaju u SAD

Vrele gume 17.09.2016
Izveštaj: VW kopira Subaruov recept za bolju prodaju u SAD Volkswagen grupa je u prvoj polovini 2016. izašla kao vodeći svetski proizvođač automobila. Međutim, poznate su nevolje koje kompanija ima u SAD. VW kao marka je u prvih osam meseci… »

F1 Singapur 2016 - Rosberg startuje sa pole pozicije, Ricciardo drugi

Auto magazin 17.09.2016
U kvalifikacijama za VN Singapura 2016 nije bilo puno iznenađenja. Nico Rosberg iz Mercedesa pokazao je fantastičan potencijal, jer je drugoplasirani u kvalifikacijama, Daniel Ricciardo iz Red Bulla, zaostao za njim više od pola sekunde... Nemac će… »

TCR Singapur i EHCC Buzet – Dobra subota za asove Srbije

Auto blog 17.09.2016
DUŠAN BORKOVIĆ u Singapuru ŠESTI u 17. trci TCR-a, a NIKOLA MILJKOVIĆ ubedljivo najbrži na treningu u Hrvatskoj, uoči sutrašnje poslednje 12. trke ŠAMPIONATA EVROPE NA BRDSKIM STAZAMA, u Buzetu. BORKOVIĆ je osvojio novih 6 bodova i sada ima 123… »

Iznenađenje za Ferštapena u Singapuru: Na stazi je džinovski gušter

Auto blog 17.09.2016
Imao si bliski susret sa Godzilom – šalili su se sa svojim vozačem iz boksa Red Bula. U pitanju je bio komodo zmaj, životinja koja nije nimalo bezazlena Na poslednjem nezvaničnom treningu pred trku za Veliku nagradu Singapura je Maks Ferštapen… »

“Škoda kodijak” uzburkala tržište

Total car 17.09.2016
Novi model “Škode” – SUV sa sedam sedišta “kodijak”, posle nedavnog predstavljanja u Berlinu uzburkao je tržište. Salve pohvala stižu sa svih strana. Kupci su, čini se, zainteresovani više nego ikada dosad za jedan model “Škode”, a… »

Ford do 2025. želi da prodaje autonomna vozila

Auto blog 17.09.2016
Američki proizvođač želi da postane prvi koji će samovozeću tehnologiju ponuditi masama Ford će u sledećih desetak godina uložiti velika sredstva u autonomnu tehnologiju. Predsednik automobilskog giganta Mark Fields je tokom govora u sedištu… »

Novi Kawasaki Z900RS uskoro na tržištu

Auto blog 17.09.2016
Prema vestima koje stižu do nas, Kawasaki sprema novi Z900RS retro model, čiju premijeru treba očekivati u sedmicama koje predstoje. Novim motociklom japanska kompanija će direktno napasti Triumph Truxton i Yamahu XSR900. Fotografija koju vidite je… »

Ovo je samovozeći automobil koji se smeši pešacima

Total car 17.09.2016
Švedska tehnološka kompanija Semcon je razvila autonomni automobil koji može da se osmehuje pešacima, čime se pomaže u rešavanju jednog od najvećih problema autonomnih automobila. Veza između samovozećih automobila i pešaka je tema kojom se… »

Krvave ulične trke smrti: Ovo su najbrutalnije saobraćajke koje se mogu videti samo u Rusiji (video)

Srbija danas 17.09.2016
Ako želite da vozite u Rusiji, očekujte neočekivano. Nema saobraćajnih nesreća kao što su ruske, i ukoliko neko preživi, uvek obiluju sočnim psovkama bliskim našem govornom području. Postoji neki fascinantan deo ljudske prirode koji ne može da… »

Nova Yamaha R6 stiže na INTERMOT

Auto blog 17.09.2016
Poslednjih nekoliko meseci se spekuliše da se Yamaha sprema da lansira novi sportski motocikl. Kako je aktuelna generacija R1 stara već dve godine, mnogima je ona bila prvi pik za "osveženje", međutim veće šanse se daju novom R6. Toliko veće da… »