Balkan arhiva vesti 17.09.2016

Valentin Incko: Sve strane da ispoštuju odluke Ustavnog suda

Kurir 17.09.2016
SARAJEVO - Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko rekao je večeras da se odluke koje je doneo Ustavni sud BiH moraju poštovati, uz podsećanje da je nadležnost suda jasno utvrđena u Aneksu 4. Dejtonskog mirovnog sporazuma, prema kojem u jurisdikciju… »

Ustavni sud BiH zabranio referendum u RS, SAD pozivaju na poštovanje odluke, Dodik ne odustaje

Glas Amerike 17.09.2016
Ustavni sud Bosne i Hercegovine u subotu je doneo odluku kojom se zabranjuje održavanje referenduma u Republici Srpskoj. Predsednik RS Milorad Dodik izjavio da Ustavni sud ne može da zaustavi referendum. Ambasada SAD poziva da se od referenduma… »

Skoplje: Prijavljena oštećena na 2.500 objekata

B92 17.09.2016
Beograd -- U Skoplju su prijavljena oštećenje na više od 2.500 objekata kao posledica zemljotresa, preneli su lokalni mediji. Oštećenja su prijavljena na privatnim kućama, zgradama, kao i objektom od državnog interesa - zdravstvenim, školskim i… »

"Izjava Plenkovića o zaštiti Srba nije iskrena"

B92 17.09.2016
Zagreb -- Predsednik Saveza Srba Miodrag Linta ocenio je da izjava lidera HDZ-a Andreja Plenkovića da će pokazati poštovanje prema zaštiti i pravima Srba nije iskrena. "Plenkoviću treba Sporazum sa predstavnicima Srba i drugih manjina, pre svega, da… »

Jutarnji list: Most traži sedam ministarstava

RTS 17.09.2016
U pregovorima o sastavu nove hrvatske vlade, koji će početi sredinom iduće nedelje, Most će od HDZ-a tražiti sedam ministarstava, piše "Jutarnji list". Premda se iz HDZ-a stalno mogu čuti nezvanične informacije kako će lideru Mosta Boži Petrovu… »

U HDZ-u tinja sukob Plenkovića i Hasanbegovića?

RTS 17.09.2016
Pored sedam zahteva Mosta nezavisnih lista za formiranje nove vlade "kamen spoticanja" da se to dogodi u najskorije vreme mogao bi biti odlazeći ministar kulture Zlatko Hasanbegović, čijem ostanku u vladi se protive pripadnici manjinskih zajednica u… »

Taksista uhapšen zbog silovanja turistkinje!

Alo 17.09.2016
Istražni sudija Osnovnog suda u Kotoru, Špiro Pavićević saslušao je Nikšićanina M.V. (28), budvanskog taksistu kome se na teret stavlja krivično delo teška krađa i nedozvoljena polna radnja. Pavićević je za "Vijesti" potvrdio da je sinoć… »

Bračni par stradao u sudaru sa kamionom i prikolicom

Telegraf 17.09.2016
Tela su sa lica mesta prebačena u mrtvačnicu "Beli breg" Danas prepodne, u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Ljubuškog (BIH), poginule su dve osobe. Ustavni sud BiH danas odlučuje o Danu republike u RS U nesreći koja se dogodila oko 9.20 sati, u… »

Čudo u dereventi: U dvorištu Savke Todorić procvetala šljiva kad joj vreme nije

Kurir 17.09.2016
Na imanju sedamdesetčetverogodišnje Savke Todorić u Gornjim Ceranima kod Dervente procvetale su šljive, po drugi put ove godine. "Ove godine šljive su bile dobro rodile, a sada sam primetila da su ponovo procvetale", kaže baka Savka. Na području… »

Komšije izvin’te zbog buke, sutra se UDAJEM: Mlada častila ceo ulaz karamelama!

Kurir 17.09.2016
BIJELJINA - Buduće mlade i mladoženje često svoju inspiraciju usmere za jedan od najlepših trenutaka u životu. Organizacija i poziv gostiju su neminovni. Na ulazu u jednu od bijeljinskih zgrada, zabeležena je krajnje originalna ideja, gde je buduća… »