Balkan arhiva vesti 17.09.2016

Ustavni sud BiH: Odbijena apelacija Narodne skupštine RS, 9. januar neustavan

Slobodna Evropa 17.09.2016
Ustavni sud Bosne i Hercegovine danas je u Sarajevu odbio apelaciju Narodne skupštine Republike Srpske (RS) za preispitivanje odluke ovog suda kojom je Dan RS – 9. januar proglašen neustavim. Ustavni sud BiH je zaključio da ne postoje opravdani… »

Poslednje upozorenje: Američka ambasada pozvala Dodika da ne održi referendum!

Pravda 17.09.2016
Ambasada SAD u BiH pozvala je sve strane da poštuju današnju odluku Ustavnog suda BiH. Ambasada je istakla da je nadležnost Suda jasno definisana u Aneksu 4 Dejtonskog mirovnog sporazuma čime je Sud ovlašćen za rešavanje sporova između različitih… »

Zemljotres u Skoplju oštetio više od 2.500 objekata

Alo 17.09.2016
U Skoplju su prijavljena oštećenje na više od 2.500 objekata kao posledica zemljotresa, preneli su danas lokalni mediji. Oštećenja su prijavljena na privatnim kućama, zgradama, kao i objektoma od državnog interesa - zdravstvenim, školskim i… »

Plenković nije iskren prema Srbima

Alo 17.09.2016
Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta rekao je da nije iskrena izjava lidera HDZ-a i verovatnog mandatara za sastav nove Vlade Hrvatske Andreja Plenkovića da će pokazati poštovanje prema zaštiti i pravima Srba. Linta smatra da "Plenkoviću… »

Hrvatska: Most traži sedam ministarstava

Alo 17.09.2016
U pregovorima o sastavu nove hrvatske vlade, koji će početi sredinom iduće nedelje, Most će od HDZ-a tražiti sedam ministarstava, piše Jutarnji list. Premda se iz HDZ-a stalno mogu čuti nezvanične informacije kako će lideru Mosta Boži Petrovu… »

U HDZ-u tinja sukob Plenkovića i Hasanbegovića?

RTS 17.09.2016
Pored sedam zahteva Mosta nezavisnih lista za formiranje nove vlade "kamen spoticanja" da se to dogodi u najskorije vreme mogao bi biti odlazeći ministar kulture Zlatko Hasanbegović, čijem ostanku u vladi se protive pripadnici manjinskih zajednica u… »

Uhapšen budvanski taksista: Pokrao i napastvovao pijanu turistkinju

Kurir 17.09.2016
Turistkinja je u alkoholisanom stanju ušla u taksi kako bi je taksista prevezao do hotela u Budvi, ali kada joj je rekao koliko košta vožnja, ona je odbila da plati. Istražni sudija Osnovnog suda u Kotoru, Špiro Pavićević saslušao je sinoć… »

Bračni par stradao u sudaru sa kamionom i prikolicom

Telegraf 17.09.2016
Tela su sa lica mesta prebačena u mrtvačnicu "Beli breg" Danas prepodne, u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Ljubuškog (BIH), poginule su dve osobe. Ustavni sud BiH danas odlučuje o Danu republike u RS U nesreći koja se dogodila oko 9.20 sati, u… »

Derventa: Procvetala šljiva kad joj vreme nije

Blic 17.09.2016
Na imanju sedamdesetčetverogodišnje Savke Todorić u Gornjim Ceranima kod Dervente procvetale su šljive, po drugi put ove godine. - Ove godine šljive su bile dobro rodile, a sada sam primetila da su ponovo procvetale kaže baka Savka. Na području… »

Komšije izvin’te zbog buke, sutra se UDAJEM: Mlada častila ceo ulaz karamelama!

Kurir 17.09.2016
BIJELJINA - Buduće mlade i mladoženje često svoju inspiraciju usmere za jedan od najlepših trenutaka u životu. Organizacija i poziv gostiju su neminovni. Na ulazu u jednu od bijeljinskih zgrada, zabeležena je krajnje originalna ideja, gde je buduća… »