Društvo arhiva vesti 17.09.2016

Protest albanskih studenata kod crkve Hrista Spasa

Glas Amerike 17.09.2016
Dvadesetak albanskih studenata sukobilo se danas sa pripadnicima Kosovske policije kada su pokušali da na crkvu Hrista Spasa u centu Prištine postave plakat na kome je pisalo da je “taj objekat sagrađen u vreme okupatora i šoviniste Miloševića i… »

Đorđević obišao Zajedničke snage vojske i policije

Politika 17.09.2016
Ministar odbrane Zoran Đorđević je obišao pripadnike Zajedničkih snaga vojske i policije koji obezbeđuju deo granice Republike Srbije prema Republici Makedoniji. Ministar odbrane Zoran Đorđević, obišao je pripadnike Zajedničkih snaga vojske i… »

Beograd: Završena porodična šetnja Dveri

Novi magazin 17.09.2016
Porodična šetnja u cilju promovisanja porodičnih vrednosti i brige o deci, koju je organizovao Pokret Dveri, završena je danas ispred zgrade Vlade Srbije. Šetnja je počela ispred zgrade Skupštine Srbije u Ulici kralja Milana a okupljene su, na… »

Srbija u zabrinjavajućoj demografskoj situaciji

Novi magazin 17.09.2016
Ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović ocenila je da se Srbija nalazi u veoma zabrinjavajućoj demografskoj situaciji i da stanovništvo Srbije, sa prosečnom starošću većom od 40 godina, spada u starije nacije u svetu. U intervjuu za… »

Vreme danas: Oblačno i toplo, ponegde lokalni pljuskovi

Moj Novi Sad 17.09.2016
U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i dalje veoma toplo. Na jugu i istoku sunčano, u ostalim krajevima se ponegde očekuje pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, uglavnom tokom jutra i prepodneva. Duvaće slab do umerem jugozapadni vetar, na… »

Na graničnim prelazima zadržavanja do 30, na rampama do 15 minuta

Blic 17.09.2016
Saobraćaj u Srbiji je umerenog intenziteta, sa zadržavanjima na naplatnim rampama od par minuta do 15 minuta, dok se na graničnim prelazima naše zemlje čeka do 30 minuta, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno vozače očekuju… »

Koškanje studenata i policije ispred Hrama Hrista spasa u Prištini

Večernje novosti 17.09.2016
Nekoliko desetina studenata Univeziteta u Prištini protestovalo je danas protiv rada Hrama Hrista spasa u centru tog grada a u jednom trenutku je došlo i do koškanja sa policijom. Nekoliko desetina studenata Univeziteta u Prištini protestovalo je… »

Tanja Fajon: Prajd je preduslov za tolerantno drušštvo

Blic 17.09.2016
Prajd je preduslov za tolerantno drušštvo i drago mi je što ću biti u prilici da Beograđane podržžim na Paradu, izjavila je poslanica Evropskog parlamenta Tanja Fajon koja je potpredsednica međugrupe u EP za podršku LGBT pravima. Ona je istakla… »

Goran Miletić: Policijske procene nema, ali će Parade ponosa biti

Kurir 17.09.2016
BEOGRAD - Jedan od organizatora Parade ponosa Goran Miletić izrazio je danas uverenje da će ta manifestacija sasvim sigurno biti održana, uprkos tome što organizacioni odbor od MUP-a Srbije još nije dobio bezbednosnu procenu tog skupa. Na jednom od… »

Janković: Proizvoljni navodi da sam u emisiji započeo političku kampanju

Nova ekonomija 17.09.2016
Zaštitnik građana Saša Janković ocenio je kao "potpuno proizvoljne" navode pojedinih medija da je učešćem u televizijskom serijalu "Moje pravo", koji se bavi ljudskim pravima i institucijama nadležnim za njihovu zaštitu, započeo kampanju za… »