Ekonomija arhiva vesti 17.09.2016

Posle 70 godina: Gasi se dnevni list Sport

BizLife 17.09.2016
Foto: Sport.rs Zaposlenima u dnevnom listu „Sport“ u petak je saopšteno da ove novine, sa tradicijom dugom 70 godina, više neće izlaziti,prenose Večernje novosti. Ovim potezom firma „Beoton R“ d. o. o. iz Bora, prekršila je obaveze iz ugovora… »

„Automobilska industrija u Srbiji ima ogroman potencijal“

BizLife 17.09.2016
„Automobilska industrija u Srbiji je sektor koji se brzo razvija i koji je u poslednjih 20 godina privukao značajan deo stranih investicija“, kaže za BIZLife Ostoja Mijailović, generalni direktor kompanije British Motors. U odnosu na velike… »

Crna prognoza: Novac više neće biti prioritet

B92 17.09.2016
Predstavnici kanadske istraživačke kompanije "BCA Risrč“ izašli su sa zabrinjavajucĚ�im predviđanjem — čovečanstvo odbrojava poslednje vekove. VerovatnocĚ�a uništenja čovečanstva do 2290. iznosi 50 odsto, a do 2710. godine iznosi 95… »

Pada cena plemenitih metala, strah od e-automobila

B92 17.09.2016
Cene plemenitih metala su u padu, pri čemu je platina na putu da zaključi sedmu uzastopnu nedelju gubitaka. To je najduži period pada od 2013. godine, a paladijum najgoru nedelju od maja, prenosi agencija "Blumberg". Investitori gube interesovanje za… »

Niče tunel od BAS-a do Pančevca, ko će graditi?

B92 17.09.2016
Beograd -- Grad Beograd raspisao je tender za idejno rešenje tunela koji će povezivati Savu i Dunav, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić. Vesić je dodao da će tunel počinjati na mestu sadašnje autobuske stanice, a izlaziće u okolini… »

Premijer hteo da im smanji porez, oni ga - kaznili

B92 17.09.2016
Građani Danske plaćaju skoro najveće poreze u Evropi ali su se ipak većinom usprotivili ponudi vlasti da smanji davanja državi. Ne samo da su se jasno usprotivili smanjenju poreza već je i opala podrška predlagaču ove ideje – premijeru Larsu… »

Inspekcija: Četvrtina radnika u turističkim mestima u Srbiji radi na crno

Nova ekonomija 17.09.2016
Četvrtina radnika u turističkim mestima u Srbiji radi na crno, pokazuju rezultati kontrole Inspektorata za rad. Procenat neprijavljenih radnika još je veći na nekim turističkim manifestacijama. Na primer, inspekcija je utvrdila da gotovo polovina… »

„Reforme nisu ubrzane ni posle formiranja vlade“

BizLife 17.09.2016
Foto: Beta Reforme u Srbiji usporene su usled održavanja vanrednih parlamentarnih izbora u aprilu, ali ni nakon formiranja nove vlade nisu ubrzane, ocenjeno je u najnovijem broju „Kvartalnog monitora“. Kako se navodi, tokom drugog kvartala usporeni… »

Glavobolja Vlade u Kopenhagenu: Nemamo nezaposlenih!

Vesti online 17.09.2016
Svi su saglasni da je nezaposlenost problem svake države, ali da i "prevelika" zaposlenost može biti razlog za glavobolju svedoči primer Kraljevine Danske koja tehnički beleži punu zaposlenost i mora da nađe načine da poveća svoju radnu snagu kako… »

25 najvećih biznis neuspeha u istoriji – III deo

MojaFirma.rs 17.09.2016
Kao što smo i obećali, nastavljamo sa listom od 25 najvećih biznis neuspeha u istoriji. Sledi poslednjih devet takvih primera, od kojih ste za neke gotovo sigurno čuli. Ako niste, evo sada prilike za to. 9. Enron Enron je bio lider u energetskom… »