Izvor: Benchmark arhiva vesti 17.09.2016

HTC HD2 pokrenuo Android 7.0 Nougat

Benchmark 17.09.2016
U svetu Androida fragmentacija operativnog sistema je nesumnjivo jedan od najvećih problema sa kojim se Google-ov mobilni operativni sistem suočava od pokretanja prvih verzija. Google ovaj problem još uvek nije rešio jer brojni stariji uređaji… »

Leica predstavila Sofort kameru za 300 dolara

Benchmark 17.09.2016
Kompanija Leica poznata je po skupim i ekskluzivnim kamerama kao što je nedavno predstavljena mirrorless Leica SL kamera koja je objavljena po ceni od oko 7500 dolara. Međutim, Leica sada planira da preuzme tržište kojim dominira Fujifilm sa modelom… »

Microsoft će prestati da instalira Windows 10 aplikacije koje ste prethodno uklonili

Benchmark 17.09.2016
Sa objavom Windows 10 build 14926 izdanja, Microsoft je napravio neke značajne promene u načinu na koji upravlja procesom nadogradnje za postojeće korisnike. U Microsoft-u su odlučili da ne reinstaliraju unapred učitane aplikacije, i na taj način… »

Otkriven datum objave i trejler za Star Wars Battlefront Death Star DLC

Benchmark 17.09.2016
Kao što je već bilo poručivano, Star Wars Battlefront Death Star DLC će biti objavljen za vlasnikeSeasonPass-a sledeće nedelje. DLC će doneti nove heroje u vidu likova Chewbacca i Bossk, novi gejmplej mod i pet novih mapa. Datum objave je 20… »

Velika Britanija: uskoro zakon po kome se ide deset godina u zatvor za online pirateriju

Benchmark 17.09.2016
Digital Economy Bill koji priprema vlada Velike Britanije je korak bliže da postane zakon nakon drugog čitanja u parlamentu. Uz jednoglasnu podršku, trenutna maksimalna zatvorska kazna za online pirateriju u trajanju od dve godine se gotovo sigurno… »

Japan troši milijardu dolara na veštačku inteligenciju

Benchmark 17.09.2016
Japanska vlada će potrošiti 974 miliona dolara na desetogodišnji projekat koji bi trebao da veštačku inteligenciju učini realnošću. Kako navodi ugledni medij Nikkei, Riken centar za istraživanje napredne integrisane inteligencije će biti otvoren… »

iFixit rastavio iPhone 7 Plus, a tu su i testovi izdržljivosti (video)

Benchmark 17.09.2016
Novi Apple iPhone 7 i 7 Plus zvanično se od danas isporučuju onima koji su ih naručili, a kao i uvek, objava novih Apple uređaja izazvala je veliko interesovanje. Ovo uključuje i popularni sajt iFixit, koji nam redovno donosi rastavljanje najnovijih… »

Procesor iPhone 7 telefona je brži nego procesor u MacBook Air laptopu

Benchmark 17.09.2016
Većina poboljšanja koja je doneo iPhone 7 telefon su ispod haube, zahvaljujući novom A10 Fusion čipsetu koji ga je učinio quad-core telefonom spram iPhone 6S telefona koji kao što dobro znamo, sadrži dvojezgarni procesor. Kao što smo mogli videti… »

Microsoft već pripremio nadogradnju kamera aplikacije za iOS 10

Benchmark 17.09.2016
Čini se da u poslednje vreme Microsoft mnogo više pažnje obraća na Android i iOS platforme nego na sopstveni Windows 10 Mobile. Upravo je objavljena nadogradnja za Pix kamera aplikaciju za iOS, sa punom podrškom za Apple-ovu najnoviju verziju… »

Android 7 Nougat ima četiri bitne skrivene funkcije

Benchmark 17.09.2016
Nakon što pređete preko ključnih novih funkcija Android 7.0 Nougat operativnog sistema, kao što su mod podeljenog ekrana i poboljšana obaveštenja, postoji čitava serija noviteta koje možete istražiti. Forbs poručuje da u novom Androidu postoje… »