Izvor: Blic/Balkan arhiva vesti 17.09.2016

Presudio nacionalni ključ: Srpske sudije u Ustavnom sudu BiH preglasane sa 7:2

Blic 17.09.2016
Ustavni sud BiH danas je u Sarajevu doneo odluke u vezi sa referendumom o Danu Republike Srpske preglasavanjem srpskih članova ovog suda, saznaje Srna od izvora bliskih Ustavnom sudu BiH. Sedam sudija Ustavnog suda BiH odbilo je zahtev Narodne skupštine… »

Izetbegović: Nadam se da će Dodik sada odustati od referenduma, Čović: Odluka se mora poštovati

Blic 17.09.2016
Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine, Bakir Izetbegović, je nakon odluke Ustavnog suda kojom se obustavlja odluka o raspisivanju referenduma u RS, kazao da se nada da će Milorad Dodik sada odustati od referenduma u Republici Srpskoj… »

Derventa: Procvetala šljiva kad joj vreme nije

Blic 17.09.2016
Na imanju sedamdesetčetverogodišnje Savke Todorić u Gornjim Ceranima kod Dervente procvetale su šljive, po drugi put ove godine. - Ove godine šljive su bile dobro rodile, a sada sam primetila da su ponovo procvetale kaže baka Savka. Na području… »

Teška saobraćajna nesreća u: sudaru automobila i šlepera poginuo bračni par

Blic 17.09.2016
Dve osobe poginule su jutros u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Čapljina-Ljubuški, u mestu Krteljevac. Reč je o bračnom paru Z.B. (1939) i D.B. (1943) koji su se nalazili u vozilu Peugeot 206, a koji su se direktno sudarili sa šleperom kojim je… »

Obaveštenje: Komšije izvinite zbog buke, sutra se UDAJEM

Blic 17.09.2016
Buduće mlade i mladoženje često svoju inspiraciju usmere za jedan od najlepših trenutaka u životu. Organizacija i poziv gostiju su neminovni. Da novac nije presudan već dobra ideja i društvo pokazuje primer jedne Bijeljinke. Na ulazu u jednu od… »

Mogerini i Han pozivaju na smirenost u BiH

Blic 17.09.2016
Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini i evropski komesar za proširenje EU Johanes Han su povodom današnje odluke Ustavnog suda BiH da odbije prigovor Republike Srpske i da privrmeno zabrani održavanje septembarskog… »

Zenica: Troje povređenih u saobraćajnoj nesreći kod Begovog Hana

Blic 17.09.2016
Na magistralnom putu M-17 u mestu Golubinja kod Begovog Hana, večeras se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj su povređene tri osobe. Prema informacijama dežurnog operativnog Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u nesreći… »

Ivanić: Narodna skupština RS treba zakonom proglasiti 9. januar Danom državnosti Srpske

Blic 17.09.2016
Srpski član Predsedništva BiH, Mladen Ivanić, izjavio je da će odluka Ustavnog suda BiH da ne prihvati apelaciju Narodne skupštine Republike Srpske dodatno pogoršati prilike u BiH, a mnogo razuma će trebati da se ne pogoršaju bezbjednosne prilike… »

Protest tišine: Ko su tri mladića koja “ćute” u parku Petar Kočić?

Blic 17.09.2016
Nepomično i sa trakom preko usta, tri mladića stajala su danas dugo vremena u Banjalučkom parku Petar Kočić. Prolaznicima koji ih sa nevericom gledaju, ništa nije jasno, ali ne uspeju omesti ukipljene momke koji gledaju u jednu tačku. Tako ih… »

Greška teška 400.000 km: Projektanti na radovima na klizištu u Adi bili zaboravni

Blic 17.09.2016
Da bi se završila rekonstrukcija potonulog puta i klizišta u Adi, mora se izgraditi neplanirani nasip, jer su projektanti „zaboravili“ na pristupni put. +Zbog greške u projektu, radovi su zaustavljeni i pre nego što su počeli, jer niko nije… »