Izvor: Blic/Društvo arhiva vesti 17.09.2016

Jevtić: Ulica postala mesto na kome se donose odluke

Blic 17.09.2016
Ministar u kosovskoj vladi za povratak i zajednice Dalibor Jevtić ocenio je da je ono što se danas dešavalo u Prištini rezultat "svega onoga što u poslednje vreme imamo na Kosovu - da je ulica postala mesto na kome se donose odluke umesto da jačaju… »

Đorđević: Vojska i policija do sada otkrili 7.500 migranata i 50 krijumčara

Blic 17.09.2016
Ministar odbrane Zoran Đorđević obišao je pripadnike zajedničkih snaga vojske i policije koji obezbeđuju deo granice prema Makedoniji, gde je obavešten da je do sada otkriveno više od 7.500 ilegalnih migranata i uhvaćeno gotovo 50 krijumčara. -… »

Promenljivo: Danas oblačno i toplo, ponegde lokalni pljuskovi

Blic 17.09.2016
U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i toplo, na istoku i jugoistoku uglavnom suvo sa dužim periodima sunčanog vremena, u ostalim krajevima sa lokalnom pojavom kratkotrajnih pljuskova i grmljavina. Vetar slab i umeren, na planinama povremeno jak… »

Na graničnim prelazima zadržavanja do 30, na rampama do 15 minuta

Blic 17.09.2016
Saobraćaj u Srbiji je umerenog intenziteta, sa zadržavanjima na naplatnim rampama od par minuta do 15 minuta, dok se na graničnim prelazima naše zemlje čeka do 30 minuta, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno vozače očekuju… »

Sukob policije i studenata u Prištini: Protestanti okačili transparent ispred srpskog hrama: "Građen u vreme okupatora…

Blic 17.09.2016
Nekoliko desetina studenata Univeziteta u Prištini protestovalo je danas protiv rada Hrama Hrista spasa u centru tog grada a u jednom trenutku je došlo i do koškanja sa policijom. Nekoliko studenata je privedeno pa pušteno, a jedan policajac je nakon… »

Tanja Fajon: Prajd je preduslov za tolerantno drušštvo

Blic 17.09.2016
Prajd je preduslov za tolerantno drušštvo i drago mi je što ću biti u prilici da Beograđane podržžim na Paradu, izjavila je poslanica Evropskog parlamenta Tanja Fajon koja je potpredsednica međugrupe u EP za podršku LGBT pravima. Ona je istakla… »

Miletić: Nismo dobili policijsku procenu, ali Parada će biti održana

Blic 17.09.2016
Jedan od organizatora Parade ponosa Goran Miletić izrazio je danas uverenje da će ta manifestacija sasvim sigurno biti održana, uprkos tome što organizacioni odbor od MUP-a Srbije još nije dobio bezbednosnu procenu tog skupa. Na jednom od panela u… »

Janković: Promovišem ljudska prava, ne bavim se kampanjom

Blic 17.09.2016
Zaštitinik građana Saša Janković saopštio je da je učestvovao u snimanju serijala "Moje pravo", koji građane upoznaje s pravima i institucijama nadležnim za njihovu zaštitu, te da je pokušaj da se to predstavi predsedničkom kampanjom potpuno… »

Mijatović: Istražiti sve napade na novinare u Srbiji

Blic 16.09.2016
Predstavnica OEBS za slobodu medija Dunja Mijatović pozvala je danas vlasti u Srbiji da u potpunosti istraže zastrašivanja i pretnje upućene novinarima. Mijatović je u pisanoj izjavi navela da sa velikom zabrinutošću prati seriju incidenata… »

Vulin: Ako ekonomski migranti ne mogu u EU, ne mogu ni u Srbiju

Blic 17.09.2016
Ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da za ekonomske migrante za koje nema mesta u Evropskoj uniji, neće biti mesta ni u Srbiji. Vulin je rekao novinarima da svako ima pravo da zatraži azil na… »