Izvor: Blic/Kultura arhiva vesti 17.09.2016

Tvist! Rejv! Rokenrol! Zašto je Beograd već pola veka prestonica dobrog provoda

Blic 17.09.2016
Priča o noćnom životu Beograda počinje ranih šezdesetih na prostoru ušuškanom između zidina kalemegdanske tvrđave. Iako je kroz decenije imala uspone i padove, trenutno ispisuje crticu na, do nedavno, potpuno napuštenom parkingu u Cetinjskoj… »

Biti ili ne biti nebojše glogovca: Boriti se protiv nepravde, il’ poviti kičmu

Blic 17.09.2016
Sve je danas lako dostupno, otvoreno, a ljudi i dalje dozvoljavaju da budu jahani, kaže glumac koji tumači naslovnu ulogu u predstavi „Hamlet“ V. Šekspira, Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Predstavu prati ogromno interesovanje, premijera je… »

„Dobra žena“ Mirjane Karanović oduševila leskovačku publiku

Blic 17.09.2016
Film „Dobra žena“, rediteljski prvenac glumice Mirjane Karanović, napunio je sinoć salu Narodnog pozorišta u Leskovcu i publiku digao na noge, koja je aplauzima dočekala i ispratila obraćanje i poklon dive srpskog glumišta. Kranovićeva nije… »

Oproštajni koncert benda Rebel Star u beogradskom Elektropioniru

Blic 17.09.2016
Koncertom u Elektropioniru u subotu, 1. oktobra, u 21 čas internacionalni rokenrol bend, Rebel Star, predvođen Milanom Glavaškim, oprostiće se od beogradske publike. Nakon deset godina i četiri albuma Rebel Star je odlučio da se povuče i povodom… »

"Blic" na probi predstave "Prometejev put": Naoružani šekspirolog u borbi protiv sistema

Blic 17.09.2016
Predstava “Prometejev put” po tekstu Dejana Dukovskog, u režiji Milana Neškovića biće premijerno izvedena 21. septembra (21) u beogradskom “Dorćol Platzu”. Reč je o neobičnoj predstavi kakva žanrovski i stilski dugo nije mogla da se vidi u… »

Deset godina galerije Trag: "Pupinizacija" za jubilarni rođendan

Blic 17.09.2016
Galerija Trag obeležiće danas deset godina rada programom posvećenim Mihajlu Pupinu. U okviru ciklusa Srpski velikani najpre će biti emitovan film "Mihajlo Pupin - od fizičke do dohuvne realnosti". O interaktivnoj izložbi istog naziva, a koja je u… »

Kabare Balkan: Izložba pozorišnih i filmskih plakata po dramama Dejana Dukovskog

Blic 16.09.2016
U nedelju 18.septembra u 20 sati na Dorćol Platz-u (Dobračina 59b), biće otvorena izložba pozorišnih i filmskih plakata po dramama slavnog pisca Dejana Dukovskog „Kabare Balkan“. Pisac Dejan Dukovski je pozorišnoj i filmskoj publici u Srbiji… »

Mladi niški kompozitor osvojio nagradu na festivalu u Americi

Blic 16.09.2016
Kompozitor i pijanista Stefan Sretić(23) iz Niša nagrađen je za najbolju originalnu muziku u filmu „ Otkucaji tišine“ na “Moondance” američkom filmskom festivalu u Koloradu. Stefan je dobio priznanje “Atlantis Award”, koje pre toga nije… »