Izvor: Blic/Politika arhiva vesti 17.09.2016

Dačić: Prisustvo Srbije na samitu Nesvrstanih je od kapitalnog značaja

Blic 17.09.2016
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je prisustvo Srbije na samitu Pokreta nesvrstanih, koji se održava u Venecueli, od kapitalnog značaja i da je zadovoljan razgovorima sa svojim kolegama, ministrima spoljnih poslova o… »

Politika: Osam kandidata za novog direktora policije

Blic 17.09.2016
Na konkurs za izbor direktora policije do sada se javilo osam kandidata, a njihova imena biće poznata u ponedeljak, kada budu otvorene koverte sa prijavama, prenosi danas dnevni list Politika. Kako se navodi, u neformalnim krugovima procenjuje se da se… »

Srbija za 20 godina: Premijer piše za "Blic": "Bićemo zemlja ljudi koji nikada i ni za šta ne traže izgovore"

Blic 17.09.2016
Srbija 2036. godine? Pitanje dugačko tačno dvadeset leta, sa veoma kratkim odgovorom. I od njega ću da počnem, piše premijer Aleksandar Vučić povodom 20. rođendana "Blica". - Sve ono što uradimo danas. To je Srbija za 20 godina. Svaki kilometar… »

Popović: Vučić mi je garantovao da će biti formirane institucije za saradnju sa Rusijom

Blic 17.09.2016
Lider Srpske narodne partije Nenad Popović izjavio je da je od premijera Aleksandra Vučića dobio čvrste garancije da će Srbija dobiti institutcije za razvoj odnosa sa Rusijom. Lider Srpske narodne partije Nenad Popović izjavio je da je od premijera… »

Devenport: Srbija posvećena Poglavlju 23 i poštovanju ljudskih prava

Blic 17.09.2016
Ambasador Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport ocenio je danas da je Srbija više nego ikada posvećena sprovođenju Akcionog plana za Poglavlje 23, koje se bavi pitanjima vladavine prava i ljudskih prava, uključujući tu i sprečavanje diskriminacije… »

Server i Engdal za "Blic": Ne živite u zabludi, moraćete da priznate Kosovo i prekinete sve veze sa Rusijom

Blic 17.09.2016
Danijel Server i Vilijam Engdal, dvojica uticajnih svetskih političkih stručnjaka koji zastupaju potpuno suprotne stavove, u intervjuu za "Blic" pričali su o putu Srbije u EU, statusu Kosova i Metohije, i zašto će naša zemlja morati da se odrekne… »

U: Beloj Palanci sutra lokalni izbori

Blic 17.09.2016
U Beloj Palanci sutra se održavaju lokalni izbori na kojima učestvuje šest izbornih lista stranka i koalicija. Za 29 odborničkih mesta na izbornoj listi su "Srpska napredna stranka-Aleksandar Vučić", zatim "Pobeda, Dosta je bilo", potom "Dr Vojislav… »

Debata kandidata za predsednika DS danas u Novom Sadu

Blic 17.09.2016
Treće javno sučeljavanje kandidata za predsednika Demokratske stranke biće održano danas u Novom Sadu, a planirano je da naredna bude organizovana u Kragujevcu, dok su prethodne dve održane u Beogradu i Nišu. Četvorica kandidata za predsednika… »

Od sekretarice do direktorke: Kako je Mira Petrović bez fakulteta stigla na čelo "Pošte Srbije"

Blic 17.09.2016
Nova direktorka "Pošte Srbije" Mira Petrović, kadar PUPS, na ovu poziciju je došla iako nema odgovarajuću stručnu spremu. I to nije sve. Vlada je imenovala funkcionerku PUPS na čelo "Pošte", a na predlog Nadzornog odbora ovog javnog preduzeća. Sve… »

Kuburović: Srbija će na jesen dobiti tužioca za ratne zločine

Blic 17.09.2016
Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović najavila je da će najesen biti izabrani tužilac za ratne zločine, doneti novi zakoni i pooštrene kazne za mnoga krvična dela, među kojima su ona koja se odnose na polne slobode i nedozvoljeno držanje… »