Izvor: Blic/Regioni arhiva vesti 17.09.2016

Teška noć u Nišu u: dva udesa povređeno osam osoba

Blic 17.09.2016
U dva udesa koji su se u razmaku od nekoliko sati dogodili u Nišu povređeno je osam osoba, među kojima su i dva deteta uzrasta 11 i devet godina, rekli su danas u policiji. U niškoj policiji potvrdili su za agenciju Beta da je sinoć oko 21.30 u udesu… »

Procvetale jabuke kraj Morave, voćari kažu da je to loš znak

Blic 17.09.2016
U voćnjacima kraj Velike Morave, u Pomoravlju kod Jagodine, procvetale su jabuke. Meke belo-roze latice, uz zrele plodove u ovo vreme, najavljuju oštru i dugu zimu, veruju voćari i stariji stanovnici ovog dela Srbije.… »

Odlazak "lele vranjanke": Preminula Jelena Đorđević, junakinja kultne narodne pesme

Blic 16.09.2016
Vranjem se 16.septembra uveče pronela tužna vest da je posle teške bolesti u 82. godini umrla Jelena Đorđević, muzička muza Borine varoši čuvena junakinja kultne srpske meraklijske pesme "Lela Vranjanka". Posle slučajnog poznanstva na veselju u… »

Jovan Maljoković na saborskim danima u Tršiću

Blic 17.09.2016
Saksofonista Jovan Maljoković i njegov "Balkan salsa bend", priredili su večeras koncert u Vukovom domu kulture u sklopu saborskih dana koji se završavaju sutra u Tršiću. Publika je mogla da čuje repertoar sastavljen od svetskih džez i pop… »

Ministar Lončar otvorio Urgentni centar u Loznici

Blic 17.09.2016
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar prisustvovao je danas otvaranju službe urgentnog prijema i zbrinjavanja pacijenata u lozničkoj Opštoj bolnici. Poslednjih nekoliko meseci u suterenu hirurškog bloka adaptiran je i opremljen prostor za ovu namenu… »

"Toplifikacija" spremna za grejnu sezonu

Blic 17.09.2016
JKP "Toplifikacija" u Sremskoj Mitrovici završila je pripreme za predstojeću grejnu sezonu. - Izvršili smo servisiranje i štelovanje gorionika u kotlovima u lokalnim kotlarnicama i "Panonskim elektranama". Sistem je nabaždaren i možemo da krenemo sa… »

Otvoren Urgentni centar u Zaječaru

Blic 17.09.2016
U zaječarskom Zdravstvenom centru, uz pomoć Ministarstva zdravlja, otvoren je Urgentni centar. Svi pacijenti sa ozbiljnim povredama sada dolaze na ovo odeljenje, gde im se radi reanimacija, brza dijagnostika i intervencija. Bolesnik se zadržava od 48… »

Zajednička predstava studenata slavistike i germanistike u Loznici

Blic 16.09.2016
Studenti slavistike iz Beča sa svojom profesorkom Gordanom Ilić Marković i studenti germanistike iz Beograda sa profesorkom Marion Habrfelner, večeras su u Omladinskom centru u Loznici izveli zajedničku pozorišnu predstavu "Mi o Vuku a Vuk na vrata… »