Izvor: Danas arhiva vesti 17.09.2016

Dodik: Ne odlažemo referendum

Danas 17.09.2016
Nakon što je Ustavni sud odbio zahtev Banja Luke Milorad Dodik je izjavio za Srnu, da nema odlaganja referenduma. On je pozvao građane Srpske da 25. septembra izađu na referendum o Danu Republike. Naime, Ustavni sud Bosne i Hercegovine je danas zasedao… »

Davenport: Atmosfera za Paradu ponosa mnogo bolja

Danas 17.09.2016
„Parada ponosa će sutra svakako biti održana, atmosfera je mnogo bolja nego prošle godine, a ne može se ni porediti sa vremenom kada je prajd bio zabranjivan“. Ovo su danas izjavili učesnici Beograd prajd foruma i ocenili da LGBTI zajednica samo… »

Tanja Fajon: Prajd je preduslov za tolerantno društvo

Danas 17.09.2016
Slobodni mediji su temelj svake uspešne demokratije. Svake godine dobijem poziv organizatora i ovo je prvi put da sam u mogućnosti da učestvujem. I drago mi je što ću biti u prilici da Beograđane podržim na Paradi. U ulozi potpredsednice međugrupe… »

Pokret Dosta je bilo bojkotuje izbore u Beloj Palanci

Danas 17.09.2016
Vanredni lokalni izbori u Beloj Palanci zakazani za nedelju 18. septembra biće nelegitimni, a pokret Dosta je bilo ih, kao i sve stranke opozicije, bojkotuje zbog brojnih nezakonitosti. "Izbori su zakazani na nelegalan način, uz brutalno kršenje… »

"Treći mandat" za Bila Klintona

Danas 17.09.2016
Bloger Vašington egzaminera bračni par Klinton poredi sa nekadašnjim predsednikom Vudrom Vilsonom i njegovom ženom Edit. Zapaljenje pluća došlo je Hilari Klinton, prema sopstvenim rečima, kao Božji dar, jer joj je trodnevna pauza zbog bolesti… »

Atheist Rap kreće na evropsku turneju

Danas 17.09.2016
Pank rok grupa Atheist Rap je objavila svoj novi video spot za pesmu „Odoh ja u cvrčke“, a uz novi spot, Ateisti su objavili spisak predstojećih nastupa na kojima će nastaviti da promovišu svoj novi album. To je četvrti video sa poslednjeg albuma… »

Drugi Splitski đir u Savamali

Danas 17.09.2016
Nakon čuvenog „Splitskog đira u Savamali“ održanog pre tri godine, Savamala priprema još jedan muzički omaž dalmatinskom gradu. Beogradska publika će u subotu, 24. septembra, u 21 sat, još jednom osetiti duh Splita uz koncerte čuvene hip hop… »

Sestra Anges od Križa (4)

Danas 17.09.2016
Uzmimo primer novca - nekada ga je bilo mnogo manje, vrlo često ga uopšte nije bilo, ali je mnogo više vredeo. Hrvatska je bar smogla snage da nacrta svoje granice i da se svede na koliko-toliko razumnu meru, za razliku od Srbije, čije su granice… »

Srebro za Srbiju na Paraolimpijadi

Danas 17.09.2016
Stonoteniserke Borislava Perić Ranković i Nada Matić osvojile srebrnu medalju u ekipnoj konkurenciji. U finalu, srpske takmičarke su izgubile od ekipe iz Kine sa 2:0. Dubl meč, koji je otvorio finale, Kineskinje su dobile rezultatom 3:0. Kineskinje… »

Dačić: Nas zanimaju bilateralni odnosi

Danas 17.09.2016
Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić boravi u Venecueli gde učestvuje na na 17. samitu Pokreta nesvrstanih zemalja. „Završen je prvi deo 17. samita Pokreta nesvrstanih zemalja. Bilo je lepo slušati, gotovo u… »