Izvor: Danas/Društvo arhiva vesti 17.09.2016

Tanja Fajon: Prajd je preduslov za tolerantno društvo

Danas 17.09.2016
Slobodni mediji su temelj svake uspešne demokratije. Svake godine dobijem poziv organizatora i ovo je prvi put da sam u mogućnosti da učestvujem. I drago mi je što ću biti u prilici da Beograđane podržim na Paradi. U ulozi potpredsednice međugrupe… »

Sestra Anges od Križa (4)

Danas 17.09.2016
Uzmimo primer novca - nekada ga je bilo mnogo manje, vrlo često ga uopšte nije bilo, ali je mnogo više vredeo. Hrvatska je bar smogla snage da nacrta svoje granice i da se svede na koliko-toliko razumnu meru, za razliku od Srbije, čije su granice… »

Utjeha na pjenu od mora

Danas 17.09.2016
Već smo o tome pisali na ovom mestu: Da je Dejvid Kameron učio od Mila Đukanovića, da je na vreme smislio 'kvalifikovanu većinu' i obezbedio podršku neke 'Venecijanske komisije' koja bi to aminovala, Britanija bi verovatno ostala u EU, a Kameron bi… »

Zašto je potreban Prajd

Danas 17.09.2016
Iako se, u trenutku dok ispisujemo ove redove, MUP još nije oglasio u vezi sa bezbednosnom procenom za održavanje Parade ponosa u nedelju, 18. septembra, očito je da nema nikakvog razloga da se Prajd ne održi. Vladajuća stuktura je ostala ista kao i… »

Šarena rugoba

Danas 17.09.2016
Svet je postao šarena rugoba. Na sve strane šljašte zabava do te mere omamljiva i neukusna da se zaboravlja na prijateljstvo i bliskost i umetnost. Pećine emituju narkotik ljudske mentalne uspavanosti. One postaju hrana za zaslepljivanje. Dok gledaš… »

Kanjon Drine (VIDEO)

Danas 17.09.2016
Naš čitalac Predrag Božin poslao nam je seriju video klipova sa najlepšim prirodnim celinama Srbije. Pogledajte video snimke za koje autor kaže da su nastali običnom kamerom. Dobro jutro! Rijeku Drinu smatraju jednom od najljepših rijeka u bivšoj… »

Đukić Dejanović: Radićemo na popravljanju demografske slike

Danas 17.09.2016
Ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović kaže za RTS da zabrinjava podatak da izvestan broj obrazovanih žena od 30 do 33 godine koje nemaju decu i ne razmišljaju o tome. Đukić Dejanović ističe da će raditi na popravljanju rađanja… »

Moguće je

Danas 17.09.2016
Zagorka Golubović i Stipe Šuvar // Marinaleda utopia // Neobavešteni ukrajinac na putu za Bosnu // Hidžab // i farmerke // Sajam jugoslovenske knjige // Niška toplana // Mira Bogdanović protiv Latinke Perović. Petak, 9. septembar Počelo je… »

Nova hrvatska paradigma

Danas 17.09.2016
Kad sam ga poslom sretao u sedištu hrvatske vlade u Banskim dvorima ništa mi nije govorilo da taj momak – Davor Štir – ima ikakve druge ambicije nego da, uljudan i tih, bude na usluzi. Bio je Sanaderov savetnik za spoljne poslove. Prvo, međutim… »

Mali: Zašto bi bilo ko iz Grada rušio u Hercegovačkoj?

Danas 17.09.2016
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali u razgovoru sa Brankicom Stanković za emisiju “Insajder bez ograničenja” govori o projektu "Beograd na vodi" i rušenju objekata u Hercegovačkoj ulici. "Ljudi vide promene i to je važno jer projekat 'Beograd na… »