Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 17.09.2016

Ustavni sud BiH zabranio referendum u RS, SAD pozivaju na poštovanje odluke, Dodik ne odustaje

Glas Amerike 17.09.2016
Ustavni sud Bosne i Hercegovine u subotu je doneo odluku kojom se zabranjuje održavanje referenduma u Republici Srpskoj. Predsednik RS Milorad Dodik izjavio da Ustavni sud ne može da zaustavi referendum. Ambasada SAD poziva da se od referenduma… »

Putin: Rusija poštuje sporazum u Siriji

Glas Amerike 17.09.2016
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da njegova zemlja poštuje svoje obaveze iz sporazuma o prekidu vatre u Siriji, ali je izrazio sumnje kada je reč o posvećenosti SAD dogovoru, navodeći da zvanični Vašington sam odstupa od svog poziva na… »

Protest albanskih studenata kod crkve Hrista Spasa

Glas Amerike 17.09.2016
Dvadesetak albanskih studenata sukobilo se danas sa pripadnicima Kosovske policije kada su pokušali da na crkvu Hrista Spasa u centu Prištine postave plakat na kome je pisalo da je “taj objekat sagrađen u vreme okupatora i šoviniste Miloševića i… »

SAD ne priznaju izbore na Krimu

Glas Amerike 17.09.2016
SAD su saopštile da neće priznati ishod ruskih parlamentarnih izbora, koji sutra treba da se održe na Krimu, prvim od kada je Rusija anektriala ukrajinsko poluostrvo 2014. godine. U saopštenju portparola Stejt departmenta Džona Kirbija navodi se da… »

Strah od hakovanja prati američke izbore

Glas Amerike 17.09.2016
Predsednički izbori su sve bliži, a visoki američki zvaničnici na oprezu zbog sajber napada posle niza nedavnih uznemirujućih upada u izborne i stranačke kompjuterske sisteme. Upad u imejl server Demokratske stranke. Upad u sistem registra birača u… »

Mladi tehnolozi žele virtuelnu realnost dostupnu svima

Glas Amerike 17.09.2016
Virtuelna realnost je nova tehnologija sa bezbroj mogućnosti za upotrebu u mnogim granama industrije. Kompanije koje se bave virtuelnom realnošću niču na sve strane, a sama ta tehnologija nastavlja da se menja i postaje sve bolja. Za potrošače… »

Neupodobljeni Šabac

Glas Amerike 17.09.2016
21. septembra u Šapcu počinje čuveni šabački vašar, na kome se tokom tri dana okupi više od sto hiljada ljudi iz cele Srbije. Taj vašar tek dolazi, a onaj veći, politički je uglavnom prošao - posle lokalnih izbora lokalnu vlast su formirale… »

Bezbednost - ključna reč samita u Bratislavi

Glas Amerike 17.09.2016
Po prvi put nakon Brexit-a i zahladjenja odnosa sa Turskom evropski lideri su se sastali u Bratislavi svjesni da način funkcionisanja Unije kakav je bio do sada može samo da generira nove krize. Slažući se sa dramatičnim upozorenjem predsjednika… »