Izvor: iKragujevac arhiva vesti 17.09.2016

Kg: Najava događaja za danas

iKragujevac 17.09.2016
Danas od 10:00h budite u osnovnoj školi "21 oktobar" i prisustvujte sledećem: Otvaranje druge olimpijade sporta, zdravlja i kulture trećeg doba, koju organizuje Udruženje penzionera Kragujevac. U ime grada Kragujevca olimpijadu će otvoriti dr Gordana… »

Tragedija kod despotovca: Opalila je puška, mrtva dvojica!

iKragujevac 17.09.2016
Postoje dve verzije priče kako se sve odigralo! Jasmin Jovanović Purta (26) iz Plažana lovačkom puškom juče ubio svog najboljeg druga Dragana Milutinovića (46) iz istog sela, a potom izvršio samoubistvo. Prema nezvaničnim informacijama, dvojica… »

Služiš vojsku, zaradiš 800 evra!

iKragujevac 17.09.2016
Ministarstvo odbrane od decembra planira novi model obuke. Vojni rok biće produžen sa tri na šest meseci, obuka u nekoliko etapa. SLUŽENjE vojnog roka pod oružjem ubuduće će trajati šest umesto tri meseca, saznajemo u Ministarstvu odbrane. Novi… »

Kragujevčani svetski šampioni u grilovanju

iKragujevac 17.09.2016
Kragujevačka HoReCa Asocijacija je zvanično postala svetski šampion u grilovanju u kategoriji jelo od mlevenog mesa. Na svetskoj smotri kulinara ‘’ WORLD MASTERS OF GRILL’’, koje je održano u gradu Kluž Napoka u Rumuniji, oko 500 takmičara… »

Miholjsko leto ili prvi sneg: Spremite se za detaljnu prognozu do decembra, ovakvo nas vreme čeka!

iKragujevac 17.09.2016
Meteorolozi su napravili detaljnu prognozu za naredna tri meseca, u kojoj otkrivaju kakva je jesen pred nama, možemo li se nadati miholjskom letu, te kada nas čeka prvi sneg... Vraća nam se leto! Zaključak je - ne sklanjajte letnje stvari, jer prema… »

Karađorđevo mesto rođenja,odrastanja - Viševac (put Rača-Topola) selo srpskog vožda (foto)

iKragujevac 17.09.2016
Na šumskoj stazi u blizini Rače i Viševca postavljena je tabla koja označava da se baš tu, tokom zbega od Turaka, rodio budući srpski vožd. Majka ga je povijala i čuvala u šupljini obližnjeg bukovog stabla. Mesto gde je kršten, gde je rastao… »

Strani špijuni vršljaju Šumadijom, zašto su ovde? ovo je spisak najaktivnijih

iKragujevac 17.09.2016
Najaktivnije strane obaveštajne službe u Sumadiji su ruski FSB, austrijska HNA i hrvatska SOA. Prisutne su i službe drugih zemalja, poput nemačkog BND-a i izraelskog Mosada i, naravno, sveprisutnih CIA, NSA i MI 6, koje često koriste usluge manjih… »

Stres, ubistva, pljačke..sve to vodi sve češćim samoubistvima policajaca! Tragedije brojne u Kragujevcu!

iKragujevac 17.09.2016
Pripadnici policije sve se češće odlučuju na samoubistvo. Više od sto radnika MUP Srbije u poslednjoj deceniji izvršilo samoubistvo. Tragična smrt policajca koji je pre tri nedelje sebi oduzeo život, ispalivši smrtonosni hitac iz službenog… »

Izvoz zaokružen na 50 miliona dolara!

iKragujevac 17.09.2016
Delegacija poslovodstva Zastave oružje danas se vraća iz dvonedeljne posete Americi, gde su sa tamošnjim poslovnim partnerima, među kojima je vodeći kompanija Century arms, definitivno ugovorili poslovne aranžmane za narednu godinu. Zastavina… »

Sve veći broj muslimanki nosi hidžab! U našem gradu to izgleda ovako: (foto)

iKragujevac 17.09.2016
Sve veći broj muslimanki , posebno mlađih od 18 godina, odlučuje se da nosi hidžab, odeću koja u islamu predstavlja štit čednosti. Hidžab podrazumeva širu, komotnu dugu odeću i maramu koja pokriva kosu i uši, dok lice ostaje otkriveno. -… »