Izvor: Kurir arhiva vesti 17.09.2016

Mladen Ivanić upozorava: Trebaće mnogo razuma da se ne pogoršša bezbednost u BiH

Kurir 17.09.2016
SARAJEVO - Član Predsedništva BiH iz reda srpskog naroda Mladen Ivanić izjavio je da će današnja odluka Ustavnog suda BiH da ne prihvati apelaciju Narodne skupštine RS dodatno pogoršati prilike u BiH, kao i da će biti potrebno mnogo razuma da se… »

Opomena: Ambasada SAD u Sarajevu poziva na poštovanje odluke Ustavnog suda BiH

Kurir 17.09.2016
SARAJEVO - Ambasada SAD u BiH pozvala je sve strane da poštuju današnju odluku Ustavnog suda BiH, ističući da je nadležnost Suda jasno definisana u Aneksu 4 Dejtonskog mirovnog sporazuma čime je Sud ovlašćen za rešavanje sporova između… »

(Video) Crno-beli 152. Večiti derbi: Leonardo atraktivnim volejom u 89. minutu srušio Crvenu zvezdu

Kurir 17.09.2016
Fudbaleri Partizana pobedili su Crvenu zvezdu u Humskoj u 152. "večitom derbiju" 1:0 golom Leonarda u 89. minutu. Crno-beli su se tako vratili u šampionsku borbu, jer su crveno-belima prišli na šest bodova. "Mirisalo" je na još jedan remi, ali je u… »

Putin: Sirijska vojska poštuje primirje, teroriti ga koriste da se regrupišu

Kurir 17.09.2016
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da se Moskva pridržava obaveza predviđenih rusko-američkim sporazumom o prekidu vatre u Siriji i ocenio da ga sirijska vojska "u potpunosti poštuje", dok ga pobunjenici koriste da bi se "pregrupisali"… »

Moskva želi objašnjenje: Rusija traži hitnu sednicu Saveta bezbednosti zbog napada u Siriji

Kurir 17.09.2016
MOSKVA - Rusija će tražiti hitan sastanak Saveta bezbednosti UN o Siriji posle napada medjunarodne koalicije pod vodjstvom SAD na jedan položaj sirijske vojske, izjavila je večeras portparolka Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova. "Ruskom… »

Dačić na samitu: Kapitalni značaj prisustva na samitu Nesvrstanih

Kurir 17.09.2016
KARAKAS - Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je prisustvo Srbije na samitu Pokreta nesvrstanih od kapitalnog značaja i da je zadovoljan razgovorima sa ministrima spoljnih poslova o aktuelnim… »

Okršaj ispred hrama Hrista Spasa u Prištini: Policija zaustavila studente, troje uhapšeno

Kurir 17.09.2016
PRIŠTINA - Pripadnici kosovske policije uhapsili su danas najmanje tri albanska studenta Prištinskog univerziteta, koji su pokušali da se nakon protesta približe hramu Hrista Spasa u Prištini, gde je u jednom trenutko došlo do suikoba. Kosovska… »

Otkrili 7.500 migranata i 50 krijumčara: Ministar Đorđević obišao zajedničke snage vojske i policije

Kurir 17.09.2016
BEOGRAD - Ministar odbrane Zoran Đorđević obišao je pripadnike Zajedničkih snaga vojske i policije koji obezbeđuju deo granice prema Makedoniji, gde je obavešten da je do sada otkriveno više od 7.500 ilegalnih migranata i uhvaćeno gotovo 50… »

Tusk: Britanija sledeće godine pokreće proceduru za izlazak

Kurir 17.09.2016
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je danas da će Velika Britanija najverovatnije pokrenuti proceduru za izlazak iz Evropske unije početkom sledeće godine. Tusk je rekao posle neformalnog sastanka 27 članica EU u Bratislavi, održanog bez… »

Održana Porodična šetnja: Prioritet države da bude više dece

Kurir 17.09.2016
BEOGRAD - Porodična šetnja u cilju promovisanja porodičnih vrednosti i brige o deci, koju je organizovao Pokret Dveri, završena je danas ispred zgrade Vlade Srbije. Šetnja je počela ispred zgrade Skupštine Srbije u Ulici kralja Milana a okupljene… »