Izvor: N1 Info arhiva vesti 17.09.2016

Ustavni sud BiH odbio zahtev Banjaluke, Dan RS neustavan

N1 Info 17.09.2016
Ustavi sud BiH odlučio je da neće preispitivati prethodnu odluku kojom je utvrđeno da je 9. januar kao Dan Republike Srpske neustavan, saopšteno je iz tog suda. Ustavni sud Bosne i Hercegovine zasedao je povodom svoje prethodne odluke o referendumu, a… »

Zvaničnici BiH o odluci Ustavnog suda o referendumu

N1 Info 17.09.2016
Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je da bi nepoštovanje današnje odluke Ustavnog suda BIH o zabrani održavanja referenduma o Danu RS bilo nedvosmisleno kršenje Dejtonskog sporazuma i krivično delo… »

Prištinski studenti privedeni kod Hrama Hrista spasa

N1 Info 17.09.2016
Nekoliko desetina studenata Univeziteta u Prištini protestovalo je danas protiv radova na čišćenju i sređivanju pravoslavnog Hrama Hrista spasa u centru tog grada. U jednom trenutku došlo je i do koškanja sa policijom. Nekoliko studenata je… »

Osam kandidata za direktora policije

N1 Info 17.09.2016
Na konkurs za izbor direktora policije do sada se javilo osam kandidata, a njihova imena biće poznata u ponedeljak, kada budu otvorene koverte sa prijavama, prenosi danas dnevni list Politika. Kako se navodi, u neformalnim krugovima procenjuje se da se… »

Vučić: Treba da zasadimo i seme i drvo da nam donesu plod

N1 Info 17.09.2016
Srbija će za 20 godina biti moderna i uspešna zemlja, radnih i odgovornih ljudi koji se takmiče i pobeđuju najbolje, koji nikada ne traže izgovore koji su nas mnogo koštali do sada, poručio je premijer Srbije Aleksandar Vučić u autorskom tekstu… »

Osmoro povređenih u dva udesa kod Niša

N1 Info 17.09.2016
U dva udesa koji su se u razmaku od nekoliko sati dogodili u Nišu povređeno je osam osoba, među kojima su i dva deteta uzrasta 11 i devet godina, rekli su danas u policiji. U niškoj policiji potvrdili su za agenciju Beta da je sinoć oko 21.30 u udesu… »

Izmena linija GSP-a zbog Prajda

N1 Info 17.09.2016
U centru Beograda sutra će, zbog održavanja Parade ponosa, biti izmenjen režim saobraćaja a po nalogu Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) biće preduzete posebne bezbednosne mere, na prostoru od parka Manjež do Trga Republike. Doći će do izmene… »

Dačić na Samitu nesvrstanih: I Titova slika je ovde

N1 Info 17.09.2016
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je prisustvo Srbije na samitu Pokreta nesvrstanih u Venecueli važno, jer ta zemlja i brojne druge učesnice skupa nisu priznali Kosovo. "Za Srbiju je Pokret nesvrstanih zemalja veoma važan, jer… »

Održana "Porodična šetnja" Dveri u Beogradu

N1 Info 17.09.2016
Porodična šetnja u cilju promovisanja porodičnih vrednosti i brige o deci, koju je organizovao Pokret Dveri, završena je ispred zgrade Vlade Srbije. Šetnja je počela ispred zgrade Skupštine Srbije u Ulici kralja Milana a okupljene su, na… »

Most traži sedam ministarstava u novoj Vladi

N1 Info 17.09.2016
Hrvatski Most će u pregovorima o sastavu nove Vlade, koji će početi sredinom sledeće nedelje, tražiti sedam ministarstava, piše Jutarnji list. Premda se iz HDZ-a stalno mogu čuti nezvanične informacije kako će Boži Petrovu ponuditi tek četiri… »