Izvor: Novi magazin arhiva vesti 17.09.2016

Dodik posle odluke Ustavnog suda: Nema odlaganja referenduma

Novi magazin 17.09.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je povodom današnje odluke Ustavnog suda BiH da nema odlaganja referenduma i pozvao građane Srpske da 25. septembra izađu na referendum o Danu Republike. "Nisam ni očekivao drugačije ponašanje… »

Perić-Ranković i Matić osvojile srebro

Novi magazin 17.09.2016
Srpske stonoteniserke Borislava Perić- Ranković i Nada Matić osvojile su srebrnu medalju, u konkurenciji dublova, na Paraolimpijskim igrama u Riju. One su u finalu poražene od Kineskinja 2:0, prvo su poražene u dublu od Bijan Žan i Gai Gu 3:0 (11:9… »

Putin: Vašington ne želi da objavi sporazum o prekidu vatre

Novi magazin 17.09.2016
Ruski predsednik Vladimir Putin izrazio je danas nezadovoljstvo zbog odbijanja Vašingtona da objavi sporazum o prekidu vatre u Siriji koji je prošle nedelje postignut između Rusije i SAD. Putin je kazao da je frustriran takvom odlukom, ali da Rusija… »

Najmanje 30 mrtvih u napadu u Siriji uprkos prekidu vatre

Novi magazin 17.09.2016
Najmanje 30 sirijskih vojnika poginulo je danas u vazdušnim napadima na položaje sirijske vojske na istoku zemlje, dok Moskva i Damas optužuju međunarodnu koaliciju predvođenu SAD da je odgovorna za taj napad. Vojnici su poginuli u napadima na… »

Samo osam svetskih lidera na Samitu nesvrstanih

Novi magazin 17.09.2016
Samit Pokreta nesvrstanih u Venecueli je u senci tamošnje ekonomske i političke krize i mnogi lideri nisu došli na taj dvodnevni skup, započet danas, prenosi ; agencija AP. Šefovi samo osam država potvrdilo je dolazak na dvodnevni skup na… »

Priština: Sukob studenata i policije kod hrama Hrista Spasa

Novi magazin 17.09.2016
Pripadnici kosovske policije uhapsili su danas najmanje tri albanska studenta Prištinskog univerziteta, koji su pokušali da se nakon protesta približe hramu Hrista Spasa u Prištini, gde je u jednom trenutko došlo do suikoba. Kosovska policija je… »

Tusk: Britanija sledeće godine pokreće proceduru za izlazak

Novi magazin 17.09.2016
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je danas da će Velika Britanija najverovatnije pokrenuti proceduru za izlazak iz Evropske unije početkom sledeće godine. Tusk je rekao posle neformalnog sastanka 27 članica EU u Bratislavi, održanog bez… »

Vojska i policija do sada otkrili 7.500 migranata i 50 krijumčara

Novi magazin 17.09.2016
Ministar odbrane Zoran Đorđević obišao je pripadnike Zajedničkih snaga vojske i policije koji obezbeđuju deo granice prema Makedoniji, gde je obavešten da je do sada otkriveno više od 7.500 ilegalnih migranata i uhvaćeno gotovo 50 krijumčara… »

Beograd: Završena porodična šetnja Dveri

Novi magazin 17.09.2016
Porodična šetnja u cilju promovisanja porodičnih vrednosti i brige o deci, koju je organizovao Pokret Dveri, završena je danas ispred zgrade Vlade Srbije. Šetnja je počela ispred zgrade Skupštine Srbije u Ulici kralja Milana a okupljene su, na… »

Srbija u zabrinjavajućoj demografskoj situaciji

Novi magazin 17.09.2016
Ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović ocenila je da se Srbija nalazi u veoma zabrinjavajućoj demografskoj situaciji i da stanovništvo Srbije, sa prosečnom starošću većom od 40 godina, spada u starije nacije u svetu. U intervjuu za… »