Izvor: Politika arhiva vesti 17.09.2016

Leonardo za pobedu „crno-belih”

Politika 17.09.2016
Fudbalsko prvenstvo Srbije: Partizan – Crvena zvezda 1:0 (0:0). Kao da, uzdrmani neuspesima u Evropi, u prvom ovosezonskom „večitom” derbiju mogu mnogo više da izgube nego da dobiju, Partizan i Crvena zvezda u većem delu pre svega taktičke… »

Božović: Da neko iz naše ekipe postane heroj

Politika 17.09.2016
„Nikolić nije bio trener prošle sezone kada je uveden novi sistem takmičenja i zato ne zna da ova bodovna prednost ne znači mnogo”. – „Ne izgubiti na njihovom stadionu nije loše, pobediti je izvanredno”. Crvena zvezda još ne zna za poraz u… »

Perić-Ranković i Matić osvojile srebro

Politika 17.09.2016
RIO DE ŽANEIRO – Srpske stonoteniserke Borislava Perić- Ranković i Nada Matić osvojile su srebrnu medalju, u konkurenciji dublova, na Paraolimpijskim igrama u Riju. One su u finalu poražene od Kineskinja 2:0, prvo su poražene u dublu od Bijan Žan… »

Putin: Rusija neće prva da objavi sporazum o Siriji

Politika 17.09.2016
MOSKVA - Rusija ne želi da objavi sporazum postignut sa SAD po pitanju Sirije, dok se druga strana ne složi sa tim, izjavio je predsednik Vladimir Putin. "Ovo proizilazi iz ranijeg problema sa kojim se SAD suočava u Siriji - oni i dalje ne mogu da… »

Koalicija na čelu sa SAD gađala sirijsku vojsku

Politika 17.09.2016
DAMASK – Koalicija na čelu sa SAD gađala je danas položaj sirijske vojske na istoku Sirije, saopštile su sirijske oružane snage, javila je državna televizija. „Vojni avioni američke koalicije pogodili su jedan od položaja sirijske vojske... u… »

Dačić: Kapitalni značaj prisustva na samitu Nesvrstanih

Politika 17.09.2016
KARAKAS - Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je prisustvo Srbije na samitu Pokreta nesvrstanih od kapitalnog značaja i da je zadovoljan razgovorima sa ministrima spoljnih poslova o aktuelnim temama… »

Jeftina predstava albanskih demonstranata

Politika 17.09.2016
Prištinski studenti protestovali ispred hrama SPC, traže njegovo rušenje ili promenu namene objekta. Kad je Eparhija raško-prizrenska Srpske pravoslavne crkve očistila izmet i smeće iz Hrama Hrista Spasa, posekla korov, šikaru i gusto rastinje u… »

Đorđević obišao Zajedničke snage vojske i policije

Politika 17.09.2016
Ministar odbrane Zoran Đorđević je obišao pripadnike Zajedničkih snaga vojske i policije koji obezbeđuju deo granice Republike Srbije prema Republici Makedoniji. Ministar odbrane Zoran Đorđević, obišao je pripadnike Zajedničkih snaga vojske i… »

Dveri organizovale Porodičnu šetnju

Politika 17.09.2016
Pokret Dveri organizovao je danas Porodičnu šetnju za porodične vrednosti i brigu o deci, koja je završena ispred zgrade Vlade Srbije. Učesnici su se okupili ispred Narodne skupštine u Ulici Kralja Milana noseći obeležja Dveri i zastave Srbije… »

Britanski general: Ne možemo se odbraniti od Rusa

Politika 17.09.2016
LONDON - Oružane snage Velike Britanije ne bi bile u stanju da brane zemlju od ozbiljnog vojnog napada, jer su oslabljene smanjenjem vojnih izdataka, upozorio je bivši šef britanskog generalštaba, piše danas "Fajnenšel tajms". General Ričard Barons… »