Izvor: Politika/Kultura arhiva vesti 17.09.2016

Stvarnost izmeštena na polje umetnosti

Politika 17.09.2016
Otvaranjem 17. Bijenala umetnosti Pančevo, u ovom trenutku, postoje centar umetničke mape Srbije i regiona. Pančevo – Šta su teme umetnika Balkana i jugoistočne Evrope, koja je i kakva njegova pozicija sada i ovde, odgovori su koje traži 17… »

Treba pokazati svetu vaš talenat

Politika 17.09.2016
Želimo da se uspostavi veza između Bitefa i festivala u Avinjonu i da se organizuje njihova saradnja, kaže An-Loren Viguru, koja rukovodi projektom Teatroskop. Ovde postoji značajna kreativna snaga, koja još nije dovoljno poznata u inostranstvu… »

Imamo dobre filmove, manjkaju bioskopi

Politika 17.09.2016
Reditelji iniciraju zajednički fond za promociju i distribuciju filmova u regionu. Leskovac – Filmski reditelji iz svih bivših jugoslovenskih republika, osim iz Crne Gore, svoju konferenciju u okviru devetog festivala filmske režije „Lajf” u… »

U Nemačkoj je nemoguće da se teatar približi estradi

Politika 17.09.2016
Ne verujem da će predstava „Tajna crne ruke” imati mnogo drugačije čitanje jer je suština ista. Evropa je tu, Apis je tu, svi su ovde. Mjuzikl „Tajna crne ruke” po delu Puriše Đorđevića, u režiji Ljubiše Ristića koji će posle 33 godine… »

Hamlet večeras premijerno u JDP

Politika 17.09.2016
Premijera Šekspirovog „Hamleta” u režiji Aleksandra Popovskog biće održana večeras u 20 časova na Sceni „Ljuba Tadić” Jugoslovenskog dramskog pozorišta, čime se između ostalog obeležava i 400 godina ode smrti najvećeg dramskog pisca u… »