Izvor: Pravda arhiva vesti 17.09.2016

Ustavni sud BiH doneo odluku: Odbijen zahtev o danu RS!

Pravda 17.09.2016
Ustavni sud BiH odbio je zahtev za preispitivanje odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine čime je konačno potvrđeno da se 9. januar smatra neustavnim. U toku je pauza plenarnog zasedanja Ustavnog suda BiH na kojoj učestvuje devet sudija. Tokom dana… »

Poslednje upozorenje: Američka ambasada pozvala Dodika da ne održi referendum!

Pravda 17.09.2016
Ambasada SAD u BiH pozvala je sve strane da poštuju današnju odluku Ustavnog suda BiH. Ambasada je istakla da je nadležnost Suda jasno definisana u Aneksu 4 Dejtonskog mirovnog sporazuma čime je Sud ovlašćen za rešavanje sporova između različitih… »

Putin upozorio Amerikance: Teroristi koriste primirje u Siriji da se pregrupišu!

Pravda 17.09.2016
Terorističke grupe koje su trebalo da budu meta zajedničkih rusko-američkih napada, koriste tekući prekid vatre kako bi se pregrupisale, izjavio je predsednik Putin. “Složili smo se da će Front Al-Nusre i slične grupacije biti odvojene od tzv… »

Na ivici svetskog rata: Rusija sazvala sednicu Saveta bezbednosti UN-a!

Pravda 17.09.2016
Rusija saziva hitno zasedanje Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija povodom napada na sirijsku armiju kod Dejr el Zora, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije. Napadi kod Deir ez Zora dovode u opasnost sve što je učinjeno u vezi s… »

Kidišu na svetinju: Sukob albanskih studenata i policije kod hrama Svetog Spasa u Prištini!

Pravda 17.09.2016
Pripadnici kosovske policije uhapsili su danas najmanje tri albanska studenta Prištinskog univerziteta, koji su pokušali da se nakon protesta približe crkvi Svetog Spasa u Prištini, gde je u jednom trenutku došlo do sukoba. Kosovska policija je… »

Britanski general Berons u panici: Nemamo šanse u ratu protiv Rusa

Pravda 17.09.2016
Elitni britanski general Ričard Berons pismom je upozorio ministra odbrane Majkla Felona da Oružane snage Ujedinjenog kraljevstva nisu u stanju da zaštite zemlju od masovnog napada. Takođe: da bi – pokušavajući da takav napad spreče – izgubile… »

Vučić tvrdi: Za 20 godina ćemo biti narod koji ne traži izgovore!

Pravda 17.09.2016
Srbija 2036. godine? Pitanje dugačko tačno dvadeset leta, sa veoma kratkim odgovorom. - Sve ono što uradimo danas. To je Srbija za 20 godina. Svaki kilometar puta ili pruge koji izgradimo. Svaka fabrika koju otvorimo. Svaka nada koju stvorimo svojim… »

Dobio garancije od Vučića: Popović očekuje konkretniju saradnju sa Rusijom

Pravda 17.09.2016
Lider Srpske narodne partije Nenad Popović izjavio je da je od premijera Aleksandra Vučića dobio čvrste garancije da će Srbija dobiti institutcije za razvoj odnosa sa Rusijom. Lider Srpske narodne partije Nenad Popović izjavio je da je od premijera… »

Vladimir Putin konačno odgovorio: Evo koga će ruski predsednik podržati na izborima u SAD!

Pravda 17.09.2016
Predsednik Rusije Vladimir Putin obratio se novinarima u Biškeku. Tokom obraćanja, ruski lider odgovorio je na pitanje o predizbornoj kampanji u Sjedinjenim Američkim Državama. Putin je izjavio da Moskva pažljivo prati dešavanja u Sjedinjenim… »

Ljajić: Srbija ostvarila punu saradnju sa Hašškim tribunalom!

Pravda 17.09.2016
BEOGRAD - Predsednik Saveta za saradnju sa Haškim tribunalom, Rasim Ljajić, ocenio je danas da je Srbija ostvarila punu saradnju sa Haškim tribunalom. "Ako je istina to što izveštavaju mediji o zamerkama (šefa Delegacije EU u Srbiji Majkla)… »