Izvor: RTS arhiva vesti 17.09.2016

EU traži da se kroz dijalog reši pitanje Dana RS

RTS 17.09.2016
Sve strane u BiH treba da se uzdrže od postupaka koji bi mogli da dovedu do eskalacije situacije, poručili su visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini i komesar za susedstvo i proširenje Johanes Han, ohrabrivši… »

Incko pozvao sve strane da poštuju odluke Ustavnog suda

RTS 17.09.2016
Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko rekao je večeras da se odluke koje je doneo Ustavni sud BiH moraju poštovati, uz podsećanje da je nadležnost suda jasno utvrđena u Aneksu 4 Dejtonskog mirovnog sporazuma, prema kojem u jurisdikciju tog suda… »

Putin: Rusija neće prva da objavi sporazum o Siriji

RTS 17.09.2016
Rusija ne želi da objavi sporazum postignut sa SAD po pitanju Sirije, dok se druga strana ne složi sa tim, izjavio je predsednik Vladimir Putin. Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova smatra da je jasno da SAD nije zabrinuta za… »

Koalicija na čelu sa SAD pogodila sirijsku vojsku?

RTS 17.09.2016
Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da su u vazdušnom napadu koalicije koju predvode SAD na položaje sirijske armije predsednika Bašara el Asada poginula 62 vojnika, a da su desetine ranjene. Pentagon: Možda smo greškom pogodili sirijske… »

Dačić: Kapitalni značaj prisustva na samitu Nesvrstanih

RTS 17.09.2016
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je zadovoljan razgovorima na samitu Pokreta nesvrstanih sa svojim kolegama, ministrima spoljnih poslova o aktuelnim temama, bilateralnim odnosima, ali i onome što Srbiju najviše "boli", Kosovu… »

Đorđević: Vojska i policija spremni za veći pritisak migranata

RTS 17.09.2016
Ministar odbrane Zoran Đorđević, obišao je sinoć pripadnike Zajedničkih snaga vojske i policije u Sektoru A, koji obezbeđuju deo granice Republike Srbije prema Republici Makedoniji. O angažovanju snaga i trenutnoj situaciji u zoni odgovornosti… »

Dveri organizovale Porodičnu šetnju

RTS 17.09.2016
Porodičnu šetnju, koju je danas organizovao pokret Dveri, predvodila su deca na biciklama i trotinetima, kao i majke sa kolicima, a među učesnicima su bili i predstavnici Svetskog kongresa porodica. Pokret Dveri organizovao je danas Porodičnu šetnju… »

Britanski general: Ne možemo se odbraniti od Rusa

RTS 17.09.2016
Oružane snage Velike Britanije ne bi bile u stanju da brane zemlju od ozbiljnog vojnog napada, jer su oslabljene smanjenjem vojnih izdataka, upozorio je bivši šef britanskog generalštaba. General Ričard Barons je, u memorandumu na 10 stranica, koji… »

Đukić Dejanović: Radićemo na popravljanju demografske slike

RTS 17.09.2016
Ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović zadužena za prevenciju sociopatskih aktivnosti i populacionu politiku kaže za RTS da zabrinjava podatak da izvestan broj obrazovanih žena od 30 do 33 godine koje nemaju decu i ne razmišljaju o tome… »

Vremenska prognoza - 18. septembar

RTS 17.09.2016
Promenljivo oblačno, sredinom dana suvo sa sunčanim intervalima. Posle podne na zapadu i jugozapadu, a uveče i u toku noći i u ostalim krajevima jače naoblačenje s kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature. Lokalno je moguć i jak pljusak… »