Izvor: RTV arhiva vesti 17.09.2016

Dodik: Referendum bez obzira na Ustavni sud

RTV 17.09.2016
BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da referendum o Danu RS neće bitio odložen zbog doluke Ustavnog suda BiH da zabrani njegovo održavanje, pozvavši građane RS da 25. septembra izađu na referendum. "Nisam ni očekivao… »

Izetbegović: Nadam se da će Dodik odustati

RTV 17.09.2016
SARAJEVO - Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je večeras da se nada da će predsednik RS Milorad Dodik odustati od referenduma u Republici Srpskoj posle odluke Ustavnog suda BiH. Ustavni sud je odlučio da se obustavlja odluka… »

Napadi u Siriji uprkos prekidu vatre

RTV 17.09.2016
BEJRUT - Najmanje 30 sirijskih vojnika poginulo je danas u vazdušnim napadima na položaje sirijske vojske na istoku zemlje, dok Moskva i Damas optužuju međunarodnu koaliciju predvođenu SAD da je odgovorna za taj napad. Vojnici su poginuli u napadima… »

Dačić: Kapitalni značaj prisustva na samitu Nesvrstanih

RTV 17.09.2016
KARAKAS - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je prisustvo Srbije na samitu Pokreta nesvrstanih, koji se održava u Venecueli, od kapitalnog značaja i da je zadovoljan razgovorima sa svojim kolegama, ministrima spoljnih… »

Priština: Studenti protestuju protiv crkve, policija hapsi

RTV 17.09.2016
PRIŠTINA - Pripadnici kosovske policije uhapsili su danas najmanje tri albanska studenta Prištinskog univerziteta, koji su pokušali da se nakon protesta približe crkvi Svetog Spasa u Prištini. Kosovska policija je sprečila nekoliko studenata da se… »

Tusk: Procedura za Bregzit kreće 2017.

RTV 17.09.2016
BRATISLAVA - Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je danas da će Velika Britanija najverovatnije pokrenuti proceduru za izlazak iz Evropske unije početkom iduće godine. Tusk je rekao posle neformalnog sastanka 27 članica EU u Bratislavi… »

Vojska i policija do sada otkrili 7.500 migranata i 50 krijumčara

RTV 17.09.2016
BEOGRAD - Ministar odbrane Zoran Đorđević obišao je pripadnike Zajedničkih snaga vojske i policije koji obezbeđuju deo granice prema Makedoniji, gde je obavešten da je do sada otkriveno više od 7.500 ilegalnih migranata i uhvaćeno gotovo 50… »

Srbija u zabrinjavajućoj demografskoj situaciji

RTV 17.09.2016
BEOGRAD - Ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović ocenila je da se Srbija nalazi u veoma zabrinjavajućoj demografskoj situaciji i da stanovništvo Srbije, sa prosečnom starošću većom od 40 godina, spada u starije nacije u svetu. U… »

Ubio druga pa izvršio samoubistvo

RTV 17.09.2016
DESPOTOVAC - Meštanin sela Plažani, kod Despotovca, J.J (26), ubio je iz lovačkog karabina druga iz istog sela D.M. (46), potvrđeno je veceras Tanjugu u Mesnoj zajednici Plažane, a zatim, kako prenose lokalni mediji, izvešio samoubistvo, pošto je… »

Osam kandidata za novog direktora policije

RTV 17.09.2016
BEOGRAD - Na konkurs za izbor direktora policije do sada se javilo osam kandidata, a njihova imena biće poznata u ponedeljak, kada budu otvorene koverte sa prijavama, prenosi danas dnevni list Politika. Kako se navodi, u neformalnim krugovima procenjuje… »