Izvor: RTV/Društvo arhiva vesti 17.09.2016

Priština: Studenti protestuju protiv crkve, policija hapsi

RTV 17.09.2016
PRIŠTINA - Pripadnici kosovske policije uhapsili su danas najmanje tri albanska studenta Prištinskog univerziteta, koji su pokušali da se nakon protesta približe crkvi Svetog Spasa u Prištini. Kosovska policija je sprečila nekoliko studenata da se… »

Vojska i policija do sada otkrili 7.500 migranata i 50 krijumčara

RTV 17.09.2016
BEOGRAD - Ministar odbrane Zoran Đorđević obišao je pripadnike Zajedničkih snaga vojske i policije koji obezbeđuju deo granice prema Makedoniji, gde je obavešten da je do sada otkriveno više od 7.500 ilegalnih migranata i uhvaćeno gotovo 50… »

Srbija u zabrinjavajućoj demografskoj situaciji

RTV 17.09.2016
BEOGRAD - Ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović ocenila je da se Srbija nalazi u veoma zabrinjavajućoj demografskoj situaciji i da stanovništvo Srbije, sa prosečnom starošću većom od 40 godina, spada u starije nacije u svetu. U… »

Miletić: Parada će biti održana

RTV 17.09.2016
BEOGRAD - Jedan od organizatora Parade ponosa Goran Miletić izrazio je danas uverenje da će ta manifestacija sasvim sigurno biti održana, uprkos tome što organizacioni odbor od MUP-a Srbije još nije dobio bezbednosnu procenu tog skupa. Na jednom od… »

Šri Lanka: U panici od stampeda, preminula jedna žena

RTV 17.09.2016
KOLOMBO - Jedna žena je preminula, a više od desetoro ljudi ranjeno u stampedu nastalom zbog panike izazvane pokušajem bekstva jednog slona u hramu na jugu Šri Lanke, saopštila je lokalna policija. Čuvar slonova je pokušao da razdvoji dva slona… »

Preminuo pisac Edvard Olbi

RTV 17.09.2016
NJUJORK - Američki dramski pisac Edvard Olbi, trostruki dobitnik Pulicerove nagrade, poznat po delu "Ko se boji Virdžinije Vulf", preminuo je sinoć u 88. godini. Edvard Olbi je najveću popularnost stekao 1962. godine predstavom "Ko se boji Virdžinije… »

Novi Zeland: Policija traga za lopovom koji krade kuniće

RTV 17.09.2016
OKLAND - Novozelandska policija u potrazi je za lopovom koji krade kuniće iz kaveza u dvorištima u predgrađima Oklanda, najvećeg grada te države. Hina prenosi da je policija krajem protekle nedelje saopštila da je lopov, kojeg su snimile kamere… »

Stara Pazova: Treća "Vožnja za nove staze"

RTV 17.09.2016
STARA PAZOVA - Članovi neformalnog udruženja "Pazovački biciklisti", u želji da ukažu na potrebu izgradnje biciklističkih staza i na bezbednost biciklista u saobraćaju, danas u Staroj Pazovi organizuju treću po redu akciju "Vožnja za nove staze"… »

Vremeplov: Rođen srpski pisac Vladan Desnica

RTV 17.09.2016
NOVI SAD - Na današnji dan 1905. godine rođen je srpski pisac Vladan Desnica. Pravo i filozofiju je studirao u Zagrebu i Parizu, i do Drugog svetskog rata bio je advokat. Direktni je potomak legendarne ličnosti srpske epike Stojana Jankovića. Njegova… »