Izvor: RTV/Svet arhiva vesti 17.09.2016

Napadi u Siriji uprkos prekidu vatre

RTV 17.09.2016
BEJRUT - Najmanje 30 sirijskih vojnika poginulo je danas u vazdušnim napadima na položaje sirijske vojske na istoku zemlje, dok Moskva i Damas optužuju međunarodnu koaliciju predvođenu SAD da je odgovorna za taj napad. Vojnici su poginuli u napadima… »

Tusk: Procedura za Bregzit kreće 2017.

RTV 17.09.2016
BRATISLAVA - Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je danas da će Velika Britanija najverovatnije pokrenuti proceduru za izlazak iz Evropske unije početkom iduće godine. Tusk je rekao posle neformalnog sastanka 27 članica EU u Bratislavi… »

Putin podržava kandidata u SAD koji je za dobre odnose s Rusijom

RTV 17.09.2016
MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da u trci za Belu kuću podržava kandidata koji želi dobre odnose s Rusijom. "Pažljivo pratimo situaciju i šta se dešava u SAD. Naravno da imamo simpatije prema onima koji javno kažu da je… »

Pariz: Lažna uzbuna, završena intervencija snaga reda

RTV 17.09.2016
PARIZ - Uprava policije Pariza objavila je na Tviteru da je "završena intervencija snaga reda" u francuskoj prestonici i da "nije utvrđena bilo kakva opasnost", a "Mondov" izvor u policiji je naveo da se radilo o "lažnoj uzbuni". I dalje nije poznato… »