Kultura arhiva vesti 17.09.2016

Nacio(a)nalno

Danas 17.09.2016
Naslov ove predstave ukazuje se i kao ime za nacionalni jezik i kao ime za etničku pripadnost, radije bih rekao, etničku zadešenost ili obrelost. Jer pripadnost nacionalnom određenju nije ni ontološka ni biološka. Mađar(ski), autor i reditelj… »

Jovan Maljoković na saborskim danima u Tršiću

Blic 17.09.2016
Saksofonista Jovan Maljoković i njegov "Balkan salsa bend", priredili su večeras koncert u Vukovom domu kulture u sklopu saborskih dana koji se završavaju sutra u Tršiću. Publika je mogla da čuje repertoar sastavljen od svetskih džez i pop… »

Blek Čajna odlučila: Planiram da pojedem svoju posteljicu nakon porođaja!

Kurir 17.09.2016
Blek Čajna i brat sestara Kardašijan, Rob, očekuju svoje prvo dete. Buduća mama želi da sledi primer sestara Kim i Kortni, te je objavila da planira da pojede svoju posteljicu nakon porođaja. Čajna smatra da će to biti jako dobro za zdravlje nje i… »

Treba pokazati svetu vaš talenat

Politika 17.09.2016
Želimo da se uspostavi veza između Bitefa i festivala u Avinjonu i da se organizuje njihova saradnja, kaže An-Loren Viguru, koja rukovodi projektom Teatroskop. Ovde postoji značajna kreativna snaga, koja još nije dovoljno poznata u inostranstvu… »

(Video) Talenat za sva vremena: Ovo su 10 najboljih gej muzičara uz čije je hitove ceo svet đuskao

Kurir 17.09.2016
Jedni od najvećih boraca za prava LGBT populacije bili su upravo muzičari, a ovo su najveće zvezde koje su se izjasnile kao gej. Lista (po našem mišljenju) 10 najboljih: 1. Adam Lambert Adam je talentovani muzičar koji je svojim impresivnim vokalom… »

Napad na mene je postalo pitanje propagande

Alo 17.09.2016
Ona je na konferenciji za novinare, na kojoj je govorila o svom sinoć prikazanom filmu "Dobra žena" na festivalu LIFFE, ocenila da svoje stavove iznosi otvoreno te da česte napade na svoju ličnost doživaljava kao propagandu. "Ljudi koji govore da ja… »

Film Šiška Delux prikazan na leskovačkom festivalu

RTV 17.09.2016
LESKOVAC - Film slovenačkog reditelja Jana Cvitkovića, prikazan je sinoć u leskovačkom kulturnom centru kao poslednja projekcija u takmičarskom delu festivala. Komedija apsurda o tri prijatelja pristigla iz Slovenije, dočekana je sa oduševljenjem… »

(Foto) opada joj kosa: Poznata glumica počela da nosi perike u 31. godini!

Kurir 17.09.2016
Jedna od najtraženijih holivudskih glumica, koju mnogi smatraju jednom od najlepših žena na svetu priznala je da ima problema sa kosom. Kira Najtli je objasnila kako već pet godina na snimanjima nosi perike, jer su joj feniranje, peglanje i farbanje… »

Serije godine: Koji su vaši favoriti?

B92 17.09.2016
Onima koji redovno prate televizijske serije, “Emi” nagrade obično nude malo nade i mnogo razočaranja. Ove godine dodela Emi nagrada biće održana po 68. put u nedelju uveče, a domaćin dodele biće Džimi Kimel. Predstavljamo vam sve… »

Prva žena na čelu biblioteke Kongresa SAD

N1 Info 17.09.2016
Karla Hajden je ušla u istoriju kada je položila zakletvu za Kongresnog bibliotekara u sredu. Za razliku od njenih prethodnika, koji su svi belci i muškarci, Hajden je Afroamerikanka. "Iako je bibliotekarstvo jedno od četiri zanimanja koje nazivaju… »