Kultura arhiva vesti 17.09.2016

Rešena misterija: Usvojeni sin Vitni Hjuston kriv za smrt Bobi Kristine Braun?!

Kurir 17.09.2016
Svestki mediji su izvestili da je objavili su da je usvojeni sin Vitni Hjuston Nik Gordon kriv za smrt njene ćerke Bobi Kristine Braun. Reporterka Dženifer Lesli, koja radi na "11 Alive News", podelila je na svom Tviteru: "Poslednja vest! Zbog… »

Roditelji Madžgalju sagradili večnu kuću

Alo 17.09.2016
Kako će se uskoro navršti pola godine od smrti glumca Marinka Madžgalja, njegova porodica odlučila je da upotpuni njegovo grobno mesto. Jedinstveni spomenik od crnog granita postavljen je juče na bežanijskom groblju, a na njemu je Marinkova slika… »

Jubilarni 50. Bitef imaće puno zanimljivih pratećih sadržaja

Nova ekonomija 17.09.2016
Jubilarni 50. Bitef održaće se od 24. septembra do 02. oktobra pod sloganom Na leđima mahnitog bika, na nekoliko različitih beogradskih lokacija. Tokom devet dana trajanja festivala, prateći programi ponudiće pregršt zanimljivih sadržaja od kojih… »

Remek-dela filmske muzike u NS

RTV 17.09.2016
NOVI SAD - Večeras u 20 časova u centralnom holu Mercator centra u Novom Sadu, posetioce očekuje nesvakidašnji muzički spektakl – simfonijski orkestar Novi Sad 2021, oformljen u čast završnice kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu… »

Hamlet večeras premijerno u JDP

Politika 17.09.2016
Premijera Šekspirovog „Hamleta” u režiji Aleksandra Popovskog biće održana večeras u 20 časova na Sceni „Ljuba Tadić” Jugoslovenskog dramskog pozorišta, čime se između ostalog obeležava i 400 godina ode smrti najvećeg dramskog pisca u… »

Inicijativa sa festivala u Leskovcu: Film spaja region

Večernje novosti 17.09.2016
Darko Bajić: Ima mnogo odličnih filmova u regionu koji u susednim zemljama prođu gotovo nezapaženo, jer u konkurenciji sa marketingom američke produkcije gube šansu. IMA mnogo odličnih filmova u regionu koji u susednim zemljama prođu gotovo… »

Oduvek smo bili sposobni za zlo

Večernje novosti 16.09.2016
Veliki ruski reditelj Andrej Končalovski osvojio ovogodišnju mostru filmom “raj”, koji je opominjuća priča o holokaustu. Čovečanstvo zaboravlja istoriju, neće da vidi opasnost i ponor mržnje. KULTNI ruski reditelj Andrej Končalovski, jedan od… »

Veš-mašina uništila vrednu nošnju

Večernje novosti 16.09.2016
U čuvenoj Manakovoj kući, ogranku Etnografskog muzeja, stanje mnogo gore nego što je bilo pre rekonstrukcije. najdragoceniji predmet zbirke Crnilovića pogrešno konzerviran. Posle svadbe i buđavog sira još jedan veliki skandal preti Etnografskom… »

Naučnici: Van Gog verovatno bolovao od psihoze

Večernje novosti 16.09.2016
Čuveni slikar Vinsent van Gog verovatno je bolovao od manično-depresivne psihoze koja je zajedno s drugim faktorima dovela umetnika da sebi odseče uho i izvrši samoubistvo s 37 godina, izjavio je naučnik iz muzeja Van Gog u Amsterdamu. AMSTERDAM -… »

Kabare Balkan: Izložba pozorišnih i filmskih plakata po dramama Dejana Dukovskog

Blic 16.09.2016
U nedelju 18.septembra u 20 sati na Dorćol Platz-u (Dobračina 59b), biće otvorena izložba pozorišnih i filmskih plakata po dramama slavnog pisca Dejana Dukovskog „Kabare Balkan“. Pisac Dejan Dukovski je pozorišnoj i filmskoj publici u Srbiji… »