Politika arhiva vesti 17.09.2016

Samo osam svetskih lidera na Samitu nesvrstanih

Večernje novosti 17.09.2016
Samit Pokreta nesvrstanih u Venecueli je u senci tamošnje ekonomske i političke krize i mnogi lideri nisu došli na taj dvodnevni skup, započet danas. MARGARITA - Samit Pokreta nesvrstanih u Venecueli je u senci tamošnje ekonomske i političke krize i… »

Osam kandidata za direktora policije

N1 Info 17.09.2016
Na konkurs za izbor direktora policije do sada se javilo osam kandidata, a njihova imena biće poznata u ponedeljak, kada budu otvorene koverte sa prijavama, prenosi danas dnevni list Politika. Kako se navodi, u neformalnim krugovima procenjuje se da se… »

Premijer proriče budućnost i citira Konfučija

Vesti online 17.09.2016
"Srbija će za 20 godina biti moderna i uspešna zemlja, radnih i odgovornih ljudi koji se takmiče i pobeđuju najbolje, koji nikada ne traže izgovore koji su nas mnogo koštali do sada, poručio je premijer Srbije Aleksandar Vučić." Srbija 2036… »

Popović: Očekujem formiranje institucija za saradnju sa Rusijom

RTS 17.09.2016
Lider Srpske narodne partije Nenad Popović izjavio je da je od premijera Aleksandra Vučića dobio čvrste garancije da će Srbija dobiti institutcije za razvoj odnosa sa Rusijom. Ističe da je formiranje tih institucija u najboljem interesu, pre svega… »

Srbija posvećena Poglavlju 23 i poštovanju ljudskih prava

Beta 17.09.2016
Ambasador Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport ocenio je danas da je Srbija više nego ikada posvećena sprovodjenju Akcionog plana za Poglavlje 23, koje se bavi pitanjima vladavine prava i ljudskih prava, uključujući tu i sprečavanje diskriminacije… »

Stefanović: Dovoljan broj policajaca na Paradi ponosa

Novi magazin 17.09.2016
Ministar policije Nebojša Stefanović je izjavio večeras da će sutra na Paradi ponosa biti angažovan dovoljan broj policajaca koji će osigurati bezbednost na beogradskim ulicama. "Ovo je i dalje skup visokog rizika i želim da zamolim sve sugrađane… »

Engdal o Srbiji: Imate dugu i ponosnu istoriju, a otkriću vam u čemu je stvarno vaša budućnost

Kurir 17.09.2016
BEOGRAD - Politički ekspert Vilijam Engdal smatra da budućnost Srbije i nije u Evropskoj uniji, već u trgovinskim sporazumima sa Rusijom, Kinom, Nemačkom, Engleskom…. Američki politički ekspert Danijel Server izjavio je da su "EU države priznale… »

Ljajić: Srbija ostvarila punu saradnju sa Hašškim tribunalom

Kurir 17.09.2016
BEOGRAD - Predsednik Saveta za saradnju sa Haškim tribunalom, Rasim Ljajić, ocenio je danas da je Srbija ostvarila punu saradnju sa Haškim tribunalom. "Ako je istina to što izveštavaju mediji o zamerkama (šefa Delegacije EU u Srbiji Majkla)… »

Obradović: Vlada da usmeri aktivnosti na zaštitu porodice

RTS 17.09.2016
Srpski pokret Dveri pozvao je vladu i parlament da usmere aktivnosti na zaštitu porodičnih vrednosti i pomoć porodici, umesto što se razvija i promoviše "gej frendli program, koji više brine o promociji homoseksualizma, nego o podršci porodici"… »

DJB bojkotuje izbore u Beloj Palanci

RTV 17.09.2016
BEOGRAD - Pokret Dosta je bilo (DJB) saopštio je danas da će zbog brojnih nezakonitosti bojkotovati vanredne lokalne izbore u Beloj Palanci, zakazane za nedelju 18. septembra. ĐB je u saopštenju naveo da su izbori zakazani na nelegalan način, uz… »