Politika arhiva vesti 17.09.2016

Samo osam svetskih lidera na Samitu nesvrstanih

Večernje novosti 17.09.2016
Samit Pokreta nesvrstanih u Venecueli je u senci tamošnje ekonomske i političke krize i mnogi lideri nisu došli na taj dvodnevni skup, započet danas. MARGARITA - Samit Pokreta nesvrstanih u Venecueli je u senci tamošnje ekonomske i političke krize i… »

Politika: Osam kandidata za novog direktora policije

B92 17.09.2016
Beograd -- Na konkurs za izbor direktora policije do sada se javilo osam kandidata, a njihova imena biće poznata u ponedeljak, piše “Politika”. Kako se navodi, u neformalnim krugovima procenjuje se da se na konkurs prijavio i dosadašnji vršilac… »

Srbija za 20 godina: Premijer piše za "Blic": "Bićemo zemlja ljudi koji nikada i ni za šta ne traže izgovore"

Blic 17.09.2016
Srbija 2036. godine? Pitanje dugačko tačno dvadeset leta, sa veoma kratkim odgovorom. I od njega ću da počnem, piše premijer Aleksandar Vučić povodom 20. rođendana "Blica". - Sve ono što uradimo danas. To je Srbija za 20 godina. Svaki kilometar… »

Dobio garancije od Vučića: Popović očekuje konkretniju saradnju sa Rusijom

Pravda 17.09.2016
Lider Srpske narodne partije Nenad Popović izjavio je da je od premijera Aleksandra Vučića dobio čvrste garancije da će Srbija dobiti institutcije za razvoj odnosa sa Rusijom. Lider Srpske narodne partije Nenad Popović izjavio je da je od premijera… »

Davenport: Atmosfera za Paradu ponosa mnogo bolja

Danas 17.09.2016
„Parada ponosa će sutra svakako biti održana, atmosfera je mnogo bolja nego prošle godine, a ne može se ni porediti sa vremenom kada je prajd bio zabranjivan“. Ovo su danas izjavili učesnici Beograd prajd foruma i ocenili da LGBTI zajednica samo… »

Stefanović: Dovoljan broj policajaca na Paradi ponosa

Politika 17.09.2016
Ministar policije Nebojša Stefanović je izjavio večeras da će sutra na Paradi ponosa biti angažovan dovoljan broj policajaca koji će osigurati bezbednost na beogradskim ulicama. „Ovo je i dalje skup visokog rizika i želim da zamolim sve… »

Engdal o Srbiji: Imate dugu i ponosnu istoriju, a otkriću vam u čemu je stvarno vaša budućnost

Kurir 17.09.2016
BEOGRAD - Politički ekspert Vilijam Engdal smatra da budućnost Srbije i nije u Evropskoj uniji, već u trgovinskim sporazumima sa Rusijom, Kinom, Nemačkom, Engleskom…. Američki politički ekspert Danijel Server izjavio je da su "EU države priznale… »

Ljajić: Ne stoje zamerke da Srbija ne sarađuje sa Hagom

B92 17.09.2016
Beograd -- Predsednik Saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić ocenjuje za “Danas” da je Srbija ostvarila punu saradnju sa Haškim tribunalom. “Ako je istina to što izveštavaju mediji o zamerkama Davenporta u vezi sa saradnjom Srbije… »

Obradović: Vlada da usmeri aktivnosti na zaštitu porodice

RTS 17.09.2016
Srpski pokret Dveri pozvao je vladu i parlament da usmere aktivnosti na zaštitu porodičnih vrednosti i pomoć porodici, umesto što se razvija i promoviše "gej frendli program, koji više brine o promociji homoseksualizma, nego o podršci porodici"… »

Pokret Dosta je bilo bojkotuje izbore u Beloj Palanci

Danas 17.09.2016
Vanredni lokalni izbori u Beloj Palanci zakazani za nedelju 18. septembra biće nelegitimni, a pokret Dosta je bilo ih, kao i sve stranke opozicije, bojkotuje zbog brojnih nezakonitosti. "Izbori su zakazani na nelegalan način, uz brutalno kršenje… »