Nauka & Tehnologija arhiva vesti 17.09.2016

Dizajner otkriva: Ovo je najpopularnija boja na internetu

Pravda 17.09.2016
Dizajner Paul Herbert analizirao je boje 10 najposećenijih internet stranica i otkrio da je među njima najzastupljenija plava. Stranice poput Fejsbuka, Vikipedije i Amazona među najposećenijim su na internetu, a zajedničko im je to što su dominantno… »

Telefon koji odbija da "umre"

Mondo 17.09.2016
Toliko star a pokreće najnoviji Android 7.0 Nougat! U Android svetu fragmentacija je jedan od najvećih problema. Prisutan je još od prve verzije. Iako je Android operativni sistem fantastičan, Google još uvek nije rešio problem, pa tako veliki broj… »

Turnir pratilo više od 20 miliona ljudi

Mondo 17.09.2016
Za vikend smo pisali o gledanosti najvećih eSports događaja, koji po brojkama premašuju i utakmice NBA finala. Pre desetak dana se igralo finale Call of Duty svetske lige, u kome je tim EnVyUs dobio Splyce, i tako zaradio 800.000 dolara. Na turniru su… »

Kako da budete zadovoljni u dugoj vezi

Radio 021 17.09.2016
Svaki drugi muškarac nije zadovoljan seksom u dugoj vezi, poražavajući je zaključak istraživanja Univerziteta u Čapmanu. Zato se svaki treći pohvalio da su dešavanja u spavaćoj sobi i dalje vrela kao u prvih šest meseci veze kada sve pršti od… »

Otkrivena mreža šverca doping sredstava

Radio 021 17.09.2016
Španska policija saopštila je danas da je početkom septembra uhapsila 12 osoba i raskrinkala mrežu šverca doping sredstava koji su organizovali jedan lekar i pripadnik civilne zaštite. Lekar, stomatolog po struci, davao je zabranjene transfuzije… »

The Crew je privremeno besplatan!

Mondo 17.09.2016
Kao što je i bilo najavljeno, The Crew je postao besplatan na Uplay. Ovu akciju Ubisoft organizuje u okviru Ubi 30, proslave trideset godina postojanja, pa tako svakog meseca dele jednu od svojih popularnih igara besplatno. Najsvežija igra u… »

Nova kolekcija Assassin’s Creed igara u novembru

Mondo 17.09.2016
Ubisoft je najavio novi paket Assassin’s Creed igara pod nazivom Ezio Collection i donosi je na trenutnu generaciju. Kao što se iz naziva može naslutiti, ovo je trilogija koja pokriva sve igre u kojima je glavni junak bio harizmatični Ezio Auditore… »

Agent 47 u svom najboljem izdanju

Mondo 17.09.2016
Evo i konačnih utisaka u vezi sa četvrtom epizodom popularne Hitman video igre. Kako je Agent 47 zagazio preko polovine najavljenih 7 epizoda, već definitivno možemo da ocenimo generalni kvalitet koji krasi ovaj nastavak. Iz jedne u drugu epizodu… »

Apple uklanja porno fotke

Mondo 17.09.2016
Problem u iMessage aplikaciji će biti rešen u najkraćem mogućem roku. Nakon što je ove nedelje jedna žena izjavila za medije da je njena osmogodišnja ćerka u okviru iMessage aplikacije pronašla eksplicitnu fotografiju, Apple uveliko uklanja sve… »

Leica predstavila Sofort kameru za 300 dolara

Benchmark 17.09.2016
Kompanija Leica poznata je po skupim i ekskluzivnim kamerama kao što je nedavno predstavljena mirrorless Leica SL kamera koja je objavljena po ceni od oko 7500 dolara. Međutim, Leica sada planira da preuzme tržište kojim dominira Fujifilm sa modelom… »