Vojvodina arhiva vesti 17.09.2016

Knežević: Srbiji potreban ubrzan rast

RTV 17.09.2016
ZRENJANIN - Ministar privrede Goran Knežević rekao je danas u Zrenjaninu, prilikom otvaranja pogona italijanske fabrike Tehostruture da je Srbiji, tom gradu, kao i svakoj drugoj lokalnoj samoupravi potreban ubrzan privredni rast. "Naši makroekonomski… »

Debata "Pas i grad" u KCNS

NoviSad.com 17.09.2016
Novi Sad - Zelena debata "Pas i grad" biće održana u ponedeljak 19. septembra od 18 sati, u Tribini mladih Kulturnog centra Novog Sada. Zelena debata je forma susretanja stručne i laičke javnosti, institucionalnih i vaninstitucionalnih zainteresovanih… »

Počeli Berbanski dani na Paliću

Subotica.com 17.09.2016
Na Paliću su danas počeli, 27. po redu, Berbanski dani, koji su ove godine okupili više desetina izlagača i na hiljade posetilaca. Viteški red „Arena Zabatkiensis“ je najpre za kraljicu berbe proglašio Helenu Milanković, članicu baletskog… »

NOVOSAĐANI: Šah me je naučio da se život sastoji od pobeda i poraza

Moj Novi Sad 17.09.2016
Pred manifetaciju "Noć istraživača", koja će se ove godine održati 30. septembra, u rubrici "Novosađani" predstavljamo vam desetoro naših sugrađana – cool naučnika i naučnica, koji će nam pomoći da razbijemo stereotip da se naukom bave samo… »

Proslava u prepolovljenom B. P. Selu

RTV 17.09.2016
BAČKO PETROVO SELO - Bačko Petrovo Selo u opštini Bečej bilo je najveće selo bivše Jugoslavije. Danas je gotovo prepolovljeno, ali nastavlja tradiciju obeležvanja Dana sela, koja je zaživela krajem sedamdesetih godina prošlog veka. Dan sela… »

Pešačenje povodom 60 godina Fruškogorske transverzale

NoviSad.com 17.09.2016
Novi Sad - Šetnja Fruškom gorom "Pešačimo u prirodi", trasom Fruškogorske transverzale Beočin manastir - Rim - Dumbovo - Stari Rakovac - Stari Ledinci - Popovica, povodom obeležavanja jubileja 60 godina postojanja Fruškogorske transverzale, biće… »

Renovirana škola u Krnješevcima

RTV 17.09.2016
KRNJEŠEVCI - Sinoć su u OŠ Milan Hadžić u Krnješevcima svečano otvorene renovirane dve učionice, a zahvaljujući roditeljima učenika, meštanima, kao i Rotari klubu iz Stare Pazove. Akcija renoviranja učionica pokrenuta je na inicijativu… »

Zakon o udžbenicima mora da se menja

Moj Novi Sad 17.09.2016
Prekratki rokovi za usklađivanje udžbenika i nastavnih planova, nepostojanje pravilnika o načinu prilagođavanja knjiga i nastavnih materijala đacima sa smetnjama u razvoju, nejasan položaj udžbeničke literature u obrazovnom sistemu, samo su neke… »

Slavlje uz šoping, druženje i muziku

Dnevnik 17.09.2016
Deveti rođendan “Merkator” centra u Novom Sadu juče je obeležen brojnim aktivnostima, druženjem i bogatim celodnevnim sadržajima, a kruna svega bio je nesvakidašnji muzički spektakl simfonijskog orkestra “NS 2021”, oformljenog u čast… »

Saznajemo: Inkubator znanja i ideja niče naspram Spensa

Dnevnik 17.09.2016
Na uglu Fruškogorske, Ulice Ilije Đuričića i Bulevara cara Lazara, oko parcele naspram Spensa gde je nekada stajala žuta oronula zgrada čuvenog TMD-a u kojoj su držane laboratorijske vežbe generacijama. studenata novosadskog FTN-a, postavljena je… »