Arhiva vesti 20.09.2016

Stefanović kaže da su Izetbegović i Halilović kukavice

Beta 20.09.2016
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je sinoć da su predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović i bivši ratni komandant Armije BiH Sefer Halilović kukavice zbog načina na koji prete Republici Srpskoj. "Poznato je da su… »

Poslednji Obamin govor na GS UN

Glas Amerike 20.09.2016
U svom poslednjem obraćanju Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, američki predsednik Barak Obama izrazio je snažnu podršku multilateralizmu i svetskoj organizaciji. Njegov govor bio je osvrt na brojne globalne izazove, pozitivne i negativne… »

Muslin: Biće promena u Kišinjevu, Kolarov može i na štopera

Sportski žurnal 20.09.2016
Na spisku selektora Slavoljuba Muslina nema većih promena za oktobarske kvalifikacione utakmice protiv Moldavije 6. oktobra u Kišinjevu i Austrije u Beogradu tri dana kasnije. U reprezentaciju Srbije se posle jedne utakmice pauze vraća Aleksandar… »

Rusi objavili snimak: Ko je gađao humanitarni konvoj UN? (video)

Pravda 20.09.2016
Rusko ministarstvo odbrane objavilo je snimak na kojem je zabeležen trenutak bombardovanja humanitarnog konvoja UN u sirijskom gradu Alepo. Snimak navodno dokazuje da su konvoj gađali teroristi. Potparol Ministarstva Igor Konašenkov je naveo da je na… »

Tužilaštvo odustalo od krivičnog gonjenja porodice Ognjanović

Nova ekonomija 20.09.2016
Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je odustalo od daljeg krivičnog gonjenja Nebojše i Jelene Ognjanović. Takva odluka je doneta jer iz istrage nisu proistekli dokazi koji bi opravdali podizanje optužnice protiv njih za prevaru i… »

Anđelina Džoli podnela zahtev za razvod od Bred Pita

Politika 20.09.2016
Bred Pit: Tužan sam, najvažnija dobrobit dece. LOS ANĐELES– Američka glumica Anđelina Džoli podnela je zahtev za razvod od Breda Pita, saopštio je danas njen advokat Robert Ofer. „Odluka je doneta radi zdravlja porodice. Ona neće davati… »

VUČIĆ ODGOVORIO SEFERU HALILOVIĆU! Evo šta je reakcija Vučića na izjave Sefera Halilovića

Sandžak haber 20.09.2016
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je povodom pretnji koje je uputio ratni general Armije BiH Sefer Halilović, da Republiku Srpsku niko ne može da ukine, kao i da Srbija ne želi sukobe – Srbija nikome ne preti ratom, Srbija ne priziva i ne želi… »

Suđenje za zločine u Srebrenici 26. oktobra

Al Jazeera 20.09.2016
U Beogradu počinje suđenje protiv osam bivših pripadnika MUP-a Republike Srpske zbog optužbi za ratne zločine i ubistva u Kravicama. Odjeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu zakazalo je za 26. oktobar početak suđenja u procesu… »

Odgovor RTS-a Telekomu Srbija

RTS 20.09.2016
RTS saopštava da je neverovatno da "Antena TV", zajedničko preduzeće "Telekom Srbija" i "Emisione tehnike i veza", ne poznaje zakone ove zemlje i ne zna koja je uloga REM-a. Za emitovanje bilo kog zemaljskog kanala potrebno je prvo učešće na javnom… »

Petrović: Odnosi Srbije sa Amerikom se razvijaju u dobrom pravcu

Nova ekonomija 20.09.2016
Predsednik Amcham-a Zoran Petrović ocenio je da je za Srbiju dobro to što je premijer Aleksandar Vučić otišao u SAD, jer je važno u njima imati saveznike. "Srbija je mala zemlja, nalazi se između Istoka i Zapada. Amerika je najmoćnija zemlja na… »