Automobili arhiva vesti 20.09.2016

Koji je model je naprodavaniji automobil svih vremena?

Press 20.09.2016
Na svoj 50 rođendan, najprodavaniji model u istoriji, Toyota Corolla, stigla je do 44 miliona isporučenih primeraka širom sveta. foto: b92.net Corolla se na tržištu pojavila 1966, a trenutno je u prodaji 11. generacija ovog modela. Automobil koji je… »

Alfa Romeo na Međunarodnom sajmu automobila u Parizu

Auto blog 20.09.2016
Alfa Romeo se vraća na Sajam automobila u Parizu sa prestižnom postavkom, dostojnom premijum brenda koji simbolizuje italijansku izvrsnost. U središtu pažnje nalazi se Giulia, najautentičniji izraz duha brenda Alfa Romeo, koji uspešno kombinuje sve… »

Najbrža "buba" na svetu juri preko 300 na sat!

B92 20.09.2016
Kada se pojavila druga generacija nove Volkswagenove "bube", mnogi su primetili da ovaj model počinje da liči na Porsche. Sada je ta tvrdnja potkrepljena odgovarajućim performansama. Naime, specijalno pripremljena verzija Volkswagen Beetle LSR razvila… »

Kada pomislite da ste sve videli!

Auto blog 20.09.2016
Video dana je snimljen u luci na poluostrvu Krim gde je vozač „lade priore“ odlučio da se „iskrca“ pre nego što je trajekt stigao do obale. Na snimku se vidi kako muškarac ulazi u „prioru“, zatvara vrata i nakon nekoliko minuta sa… »

Skandal drma svetsku auto industriju! Svi dizelaši su prljavi - ali jedan je "najprljaviji"...

Srbija danas 20.09.2016
Prevaranti su razotkriveni. Prevare u Folcvagenovom skandalu s lažiranjem emisija izduvnih gasova samo su vrh ledenog brega , jer nijedan proizvođač s dizel motorima ne poštuje norme EU. Kako pokazuje studija nevladine organizacije Evropska federacija… »

Čitaoci reporteri

Vrele gume 20.09.2016
Moto reli “Nezavisnost” osmišljen je 1991. godine sa idejom da se na dva ili tri točka u tri dana obiđu mesta koja bi mogla biti zanimljiva turistička destinacija, našeg južnog suseda. Pri tome, insistira se na trasi uz samu granicu Makedonije… »

Novi Audi Q5 premijerno 29. septembra

Auto blog 20.09.2016
Nakon promocije najmanjeg člana Q porodice na poslednjem sajmu automobila u Ženevi (Q2), Audi se sada priprema za skoru premijeru nove generacije modela Q5. Nova Q5-ica će se naime pojaviti 29. septembra, na predstojećem sajmu automobila u Parizu. U… »

I Bentley propušta sajam u Parizu

Auto blog 20.09.2016
Salon automobila u Parizu je ostao bez dva nova izlagača. Nakon što su Volvo, Ford, Aston Martin i Rolls-Royce najavili da će preskočiti Pariz, to isto su uradili Lamborghini i Bentley. Iz Lamborghinija su naveli da razmišljaju o promeni strategije… »

British Motors Jaguar Land Rover Centar

Vrele gume 20.09.2016
Otvoren najprestižniji automobilski salon u Srbiji: British Motors Jaguar Land Rover Centar Impozantno automobilsko zdanje koje stoji ispod natpisa BRITISH MOTORS bilo je malo da primi sve ugledne zvaničnike i goste koji su uveličali otvaranje Jaguar… »

Jaguar Land Rover predstavio novi motor iz linije Ingenium i 8-stepeni automatski menjač

Auto blog 20.09.2016
Jaguar Land Rover je počeo s proizvodnjom svog novog 2,0 litarskog 4-cilindričnog motora iz linije Ingenium, a objavljeni su i prvi podaci o novom automatskom menjaču pod nazivom Transcend. Pre svega recimo da je novi 4-cilindrični motor sa… »