Balkan arhiva vesti 20.09.2016

Sjajna vest: Prihvaćen zahtev BiH za članstvo u EU

Telegraf 20.09.2016
Odluka je doneta nakon što je ocenjeno da su ispunjeni svi uslovi iz evropske agende neophodni za razmatranje aplikacije. Savet za opšte poslove EU, kojim je predsedavao delegirani ministar Vlade Slovačke, Ivan Korčok, prihvaćen je zahtev Bosne i… »

Kapetan Dragan: Nisam agresor, čuvao sam Jugoslaviju!

Alo 20.09.2016
Na splitskom Županijskom sudu danas je počelo suđenje za ratni zločin Draganu Vasiljkoviću, poznatijem kao kapetan Dragan, a mere bezbednosti podignute su na najviši nivo. Svedoke iz Srbije u sudnicu sprovode kroz podzemne tunele. Vasiljković se… »

Halilović preti Republici Srpskoj

RTS 20.09.2016
General i nekadašnji načelnik ratnog štaba Armije BiH Sefer Halilović zapretio je nestajanjem Republike Srpske ako referendum u RS bude sproveden jer će to, kako tvrdi, značiti "raspakivanje" Dejtonskog mirovnog sporazuma i stupanje Ustava BiH na… »

Dodik: Halilović puca u prazno

Blic 20.09.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da su najnovije pretnje Srbima u RS, koje je uputio ratni komandant Armije BiH Sefer Halilović, još jedna u nizu ratnohuškačkih izjava propalog generala, koji nije bio dobar ni Bošnjacima. -… »

RTRS: Svi na referendum

RTV 20.09.2016
BANJALUKA - Svi na referendum, volja naroda jača je od samovolje visokog predstavnika i međunarodne zajednice, javlja RTRS, pozivajući se na izjavu predsednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika, posle sastanka sa ruskim ambasadorom u BiH Petrom… »

Ubijen kapetan Oružanih snaga BiH

Vesti online 20.09.2016
Beživotno telo kapetana Oružanih snaga BiH Miroslava Stojaka pronađeno je u kući ubice u mestu Bukve u Vitezu. To je potvrdio Rusmir Prohan, portparol MUP-a Srednjobosanskog kantona. Tokom 48-satne kriminalističke obrade K.V. iz Viteza priznao je da… »

Poznata manekenka poginula u udesu!

Alo 20.09.2016
U teškoj saobraćajoj nesreći poginuli su poznata crnogorska manekenka Ksenija Brković (24) i mladi političar Slavko Baković (24). U udesu, koji se dogodio juče na putu Podgorica - Nikšić, Baković je nastradao na licu mesta, a Brkovićeva je… »

Toni Bler počinje da pomaže najugroženijima

Press 20.09.2016
Bivši britanski premijer Toni Bler zatvoriće firmu za konsultantske usluge i posvetiće se humanitarnom radu. FOTO: media.ws.irib.ir/ Bler je saopštio da zatvara kompaniju "Toni Bler Asosijates" koja je pružala konsultantske usluge vladama, bankama i… »

Srbija devet mjeseci bez tužioca za ratne zločine

Al Jazeera 20.09.2016
Državno vijeće tužilaca objavilo je preliminarnu rang listu kandidata, dok će konačna biti poznata krajem ove sedmice. Tužilaštvo za ratne zločine Srbije tužioca čeka od početka godine. Među kandidatima koji su ušli u uži izbor su i… »

Halilović za N1: Rat provociraju oni koji traže referendum

N1 Info 20.09.2016
General i bivši načelnik ratnog štaba Armije BiH Sefer Halilović je nakon burnih reakcija srpskih zvaničnika za N1 pokušao da objasni svoju izjavu, ali i izneo niz uvreda na račun srpskog premijera i ministra spoljnih poslova, za koje kaže da su… »