Izvor: EurActiv arhiva vesti 20.09.2016

TS: Godišnje najmanje 374.000 neotkrivenih slučajeva sitne korupcije

EurActiv 20.09.2016
U Srbiji se godišnje dogodi najmanje 374.000 neotkrivenih slučajeva "sitne korupcije" u javnim službama, a prednjači saobraćajna policija, kojoj je tokom proteklih godinu dana 31% građana koji su bili u dodiru s njom dalo mito, pokazalo je… »

Prvo dovesti EU u red, onda primiti Zapadni Balkan

EurActiv 20.09.2016
Vođi Evropske unije većinom smatraju da najpre "svoju kuću moraju dovesti u red", a potom razmotriti dalji proces prijema novih članica, ali je politika proširenja neophodna za planiranje budućnosti EU, ocenio je Ivan Korčok, državni sekretar za… »

Neformalna ekonomija kao ključ za razvoj u svetu

EurActiv 20.09.2016
Siromašne zemlje više se ne mogu razvijati na način na koji se razvio danas bogati Zapad jer industrijalizacija više to ne omogućava, u velikoj meri zbog automatizacije, navodi direktor Međunarodnog instituta za životnu sredinu i razvoj Endrju… »

Komisija istražuje novi poljski porez

EurActiv 20.09.2016
Evropska komisija pokrenula je detaljnu istragu poljskog poreza na maloprodaju jer strahuje da bi progresivne stope na osnovu prometa mogle da daju kompanijama sa malim prometom prednost u odnosu na konkurente, čime bi se kršila pravila EU o državnoj… »

Savet EU prihvatio zahtev BiH za članstvo

EurActiv 20.09.2016
Ministri spoljnih poslova EU su 20. septembra u Briselu prihvatili zahtev Bosne i Hercegovine za članstvo u EU i zatražili od Evropske komisije da pripremi mišljenje o spremnosti te zemlje za sticanje statusa kandidata. Zahtev za članstvo BiH je… »

Načelna podrška članica UN izbeglicama

EurActiv 20.09.2016
Članice UN obećale su 19. septembra da će raditi na poboljšanju položaja miliona izbeglica u svetu, ali se nisu obavezale na određene korake i ciljeve na tom planu. Na otvaranju prvog samita UN o migracijama konsenzusom je usvojena deklaracija o… »