Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 20.09.2016

Poslednji Obamin govor na GS UN

Glas Amerike 20.09.2016
U svom poslednjem obraćanju Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, američki predsednik Barak Obama izrazio je snažnu podršku multilateralizmu i svetskoj organizaciji. Njegov govor bio je osvrt na brojne globalne izazove, pozitivne i negativne… »

Svaki peti u Srbiji davao mito u poslednjih 12 meseci

Glas Amerike 20.09.2016
U periodu od 26. novembra prošle, do 22. februara ove godine, na uzorku od 1.500 ispitanika, organizacija "Transparentnost Srbija" radila je istraživanje o iskustvima građana sa korupcijom. Kako pokazuju rezultati, 22 odsto građana dalo je mito makar… »

Zaustavljena isporuka pomoći Siriji, diplomate spašavaju primirje

Glas Amerike 20.09.2016
Nekoliko ključnih diplomata poručilo je danas da primirje u Siriji još nije propalo, dan nakon napada na humanitarni konvoj blizu Alepa. Predstavnici 20 država članica i organizacija u Međunarodnoj grupi za podršku Siriji razgovarali su sat vremena… »

Premijer Srbije i gradonačelnik Srebrenice na panelu kod Bila Klintona o miru u regionu

Glas Amerike 20.09.2016
U danu kada su razmenjene možda i najoštrije reči u regionu, a povodom situacije u Bosni i Hercegovini stvorene najavom održavanja referenduma o Danu Republike Srpske u tom entitetu, premijer Srbije Aleksandar Vučić i gradonačelnik Srebrenice… »

Da li vlast u Srbiji prećutno podržava ultradesničare?

Glas Amerike 20.09.2016
Pre osam godina srpski ultradesničari najavili su marš ulicama Beograda. Policija ga nije dozvolila, a umesto neonacista, prestonicom su se pod parolom “Neće proći” prošetali građani. Srpska ultradesničarska organizacija, Nacionalni srpski… »

"Stvoreni uslovi za slobodnije izbore"

Glas Amerike 20.09.2016
Za 120 dana koliko borave u Vladi izbornog povjerenja, ministri i kontrolori koji su u nju ušli na predlog opozicije stvorili su uslove za održavanje slobodnijih izbora od onih koji su bili ranije, kažu predstavnici opozicionih stranaka koji ipak ne… »

65 miliona izbeglica i migranata u svetu

Glas Amerike 20.09.2016
Međunarodna zajednica je obećala da će poboljšati odgovor na izbegličku i migrantsku krizu na globalnom nivou, iako se postavlja pitanje da li je postojeći plan, za rešenje krize, dovoljno dobar. Širom sveta ima 65 miliona raseljenih i izbeglih… »

Istražitelji ispituju prošlost Ahmada Rahamija

Glas Amerike 20.09.2016
Osumnjičeni za eksplozije u Njujorku i Nju Džerziju Ahmad Kan Rahami, koji je juče uhapšen, ostavio je za sobom niz tragova koji su pomogli istražiteljima da ga brzo identifikuju. Vlasti pokušavaju da utvrde da li je Rahami bio povezan sa stranim… »