Izvor: Mondo arhiva vesti 20.09.2016

Vučić: Mir po svaku cenu, RS neće nestati

Mondo 20.09.2016
Premijer Aleksandar Vučić poručio je danas da je mir osnovni prioritet za Srbiju i da Republika Srpska neće nestati. Foto: Vlada Srbije "Mi ćemo očuvati mir, mi poštujemo integritet BiH, ali sve što mogu da kažem to je da RS neće nestati. Moja… »

Muslin potvrdio za Krkića

Mondo 20.09.2016
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin potvrdio da FSS radi na dobijanju dozvole od FIFA da Bojan Krkić igra za Srbiju. "Rano je još da pričamo o tome, ako odgovor bude pozitivan onda ćemo razmišljati o njemu". Foto: Guliver/Getty… »

Rusi raskrinkali podmetačinu u Siriji (video)

Mondo 20.09.2016
Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je humanitarni konvoj, koji je napadnut danas u Siriji, pratio kamion sa teškim minobacačem i objavilo snimak koji to potvrđuje. Ruske novinske agencije prenijele su izjavu zvaničnika Ministarstva odbrane… »

Razvod! (foto, video)

Mondo 20.09.2016
Gotovo je - Anđelina je podnela zahtev za razvod, traži samostalno starateljstvo! Razlozi - jedni tvrde da Bred stalno pije, drugi da je posredi Bredovo neverstvo i "afera" sa francuskom glumicom Marijon Kotijar. Anđelina Džoli podnela je papire za… »

Tužilaštvo odustalo od gonjenja Ognjanovića!

Mondo 20.09.2016
Više javno tužilaštvo u Beogradu odustalo od daljeg krivičnog gonjenja Nebojše i Jelene Ognjanović jer iz istrage nisu proistekli dokazi koji bi opravdali podizanje optužnice protiv njih za prevaru i pranje novca. Foto: youtube/printscreen… »

NATO odgovorio Srbiji, evo šta kažu

Mondo 20.09.2016
NATO nikome ne preti, a general Petr Pavel govorio je o tenzijama u regionu koje inače prepoznaju i svi lideri u regionu, tvrdi neimenovani vojni zvaničnik alijanse. Foto: Thinkstock Na pitanje da li je Pavel izneo lični stav ili stav alijanse, u… »

Slučaj Srebrenica: Bivši specijalci pred sudom

Mondo 20.09.2016
U Specijalnom sudu u Beogradu danas je počelo pripremno ročište u postupku "Srebrenica" protiv osam bivših pripadnika Specijalne brigade MUP Republike Srpske zbog zločina nad civilima. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Optužni su se izjasnili da… »

Ameri donose 20 miliona € i zapošljavaju 2.000

Mondo 20.09.2016
Ministar privrede Goran Knežević izjavio je danas da do kraja godini očekuje da američki investitori u Srbiji ulože oko 20 miliona evra u auto industriju i IT sektor, što će otvoriti oko 2.000 radnih mesta. Foto: Ilustracija Guliver/Getty… »

Transparentnost: Mito za godinu dana dalo...

Mondo 20.09.2016
Globalni barometar korupcije, istraživanje koje je sprovela Transparentnost Srbije, pokazalo je da se procenjuje da je u Srbiji u poslednjih godinu dana bilo oko 374.000 slučajeva sitne korupcije. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Istraživanje je… »

Prihvaćen zahtev BiH za članstvo u EU!

Mondo 20.09.2016
Savet za opšte poslove EU prihvatio je zahtev Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj uniji i poslao nalog Evropskoj komisiji za pripremu upitnika za BiH. Foto: MONDO/Samir Cacan Savetom je predsedavao delegirani ministar Vlade Slovačke, Ivan… »