Izvor: N1 Info arhiva vesti 20.09.2016

Vučić i Dačić negoduju zbog izjave Halilovića

N1 Info 20.09.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izrazio je zabrinutost zbog izjave nekadašnjeg komandanta ratnog štaba Armije BiH Sefera Halilovića. Ministar inistranih poslova Ivica Dačić kaže da ta izjava predstavlja "najveću pretnju miru i stabilnosti u… »

Dačić: Nismo za zidove, ali jesmo za pravednu podelu tereta

N1 Info 20.09.2016
Srbija se zalaže za sveobuhvatno evropsko i globalno rešenje izbegličke krize bez podizanja zidova ali uz pravednu podelu tereta, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija (UN). "Ne želimo da… »

Razvode se Anđelina Džoli i Bred Pit

N1 Info 20.09.2016
Američka glumica i rediteljka Anđelina Džoli podnela je zahtev za razvod od svog muža Breda Pita, potvrdio je CNN-u izvor blizak slavnom holivudskom paru. Džoli i Pit venčali su se 2014. godine, ali se o njihovoj romansi spekulisalo još od 2004… »

Tužilaštvo odustalo od gonjenja Ognjanovića

N1 Info 20.09.2016
Više javno tužilaštvo u Beogradu odustalo je od krivičnog gonjenja Nebojše i Jelene Ognjanović za prevaru i pranje novca, saopšteno je iz tužilaštva. "Posle istrage koja se u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu vodila protiv Ognjanović… »

UNS, NUNS: Prekinuti nezakonito emitovanje digitalnih kanala

N1 Info 20.09.2016
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Udruženje Novinara Srbije (UNS) podržali su zajednički zahtev javnog servisa RTS i komercijalnih televizija B92, Hepi i Prva da Javno preduzeće Emisiona tehnika i veze i Telekom odmah prekinu "nezakonito… »

Prijavi se i procesuira samo jedan posto slučajeva korupcije

N1 Info 20.09.2016
U Srbiji se godišnje dogodi 374.000 slučajeva podmićivanja, a bude prijavljeno ili procesuirano 100 puta manje. Građani najčešće ne prijavljuju korupciju zbog straha od posledica, pokazuje istrazivanje Globalni barometar korupcije. Prema istom… »

Prihvaćen zahtev BiH za članstvo u EU

N1 Info 20.09.2016
Veće sa opšte poslove Evropske unije, kojim je predsedavao delegirani ministar Vlade Republike Slovačke, Ivan Korčok, prihvatilo je danas zahtev Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj uniji. Veće je dalo nalog Evropskoj komisiji za pripremu… »

Vasiljković: Sebe doživljavam kao branioca Jugoslavije

N1 Info 20.09.2016
Uz velike mere bezbednosti i ogromno interesovanje domaćih i stranih medija u velikoj sudnici splitskog Županijskog suda počelo je suđenje Draganu Vasiljkoviću poznatijem kao kapetan Dragan koji je, na samom početku, odbacio krivicu za ratne… »

Ministarstvo odbilo da da dozvolu za kulu u Beogradu na vodi

N1 Info 20.09.2016
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture odbilo je da da dozvolu za izgradnju Kule Beograd u okviru projekta Beograd na vodi, prenosi Kurir. "Beograd na vodi“: Dozvole su fazne, dopunili smo dokumentaciju. Ministarstvo građevinarstva… »

AP: Najžešća razmena reči na Balkanu od rata 1990.

N1 Info 20.09.2016
U najžešćoj razmeni reči od rata 1990-ih, Srbija je upozorila Bosnu da će priteći u pomoć bosanskim Srbima ako budu napadnuti dok rastu tenzije na Balkanu uoči referenduma iduće nedelje, piše agencija AP u tekstu pod naslovom "Ponovo ratna… »