Izvor: Newsweek arhiva vesti 20.09.2016

Kapetan Dragan u hrvatskom sudu: Branio sam Jugoslaviju

Newsweek 20.09.2016
"Branio sam svoju domovinu Jugoslaviju koju sam puno voleo. Agresiju na Jugoslaviju su napravili domaći izdajnici i strani plaćenici"; kaže Dražan Vasiljković. Jedan od vodja srpskih paravojnih formacija tokom rata u Hrvatskoj , poznat kao kapetan… »

Kurc: Moguća dalja islamska radikalizacija regiona

Newsweek 20.09.2016
Islamska radikalizacija, prema njegovim rečima, ima uticaja i na Austriju, jer postoje tesne veze sa zemljama zapadnog Balkana. Ministar spoljnih poslova Austrije upozorio je na sastanaku a šefovima diplomatija zemalja zapadnog Balkana u Njujorku, na… »

Dačić: Srbija neće dozvoliti vojni napad na RS

Newsweek 20.09.2016
"O tome niko ne bi trebalo čak ni da sanja. Srbija je dovoljno jaka da odbrani sebe, a neće dozvoliti ni uništenje RS ako bude napadnuta", tvrdi Ivica Dačić. Šef srpske diplomatije Ivica Dačić saopštio je danas da izjava ratnog komandanta Armije… »

I britanski mediji hvale srpskog kandidata za čelnika UN

Newsweek 20.09.2016
"Napravio je detaljnu političku platformu sa 53 konkretne obaveze koje namerava da sprovedi od prvog radnog dana. Ni jedan kandidat za Generalnog sekretara nije nikada uradio ništa slično", piše britanski Telegraf. Nakon njujorškog i britanski… »

Zbog pretnji ratom Republici Srpskoj: Vučić se hitno vraća iz SAD?

Newsweek 20.09.2016
Vučić je već razgovarao sa predsednikom Srbije i rukovodiocima srpskih bezbednosnih službi o najnovijim pretnjama koje stižu iz Sarajeva, a odluku o povratku će doneti večeras. Posle pretnji novim ratom u BiH, koje je uputio ratni komandant Armije… »

Iza rezultata izbora u Nemačkoj: Vraća li se nacizam?

Newsweek 20.09.2016
Ekstremno desna Alternativa za Nemačku (AfD) popularnost poslednjih meseci stiče na islamofobiji i antiimigrantskoj politici širom Nemačke. Prvi put od ujedinjenja dve Nemačke, donedavno potpuno marginalna ekstremno desna stranka AfD je, na nedeljnim… »

Rusija i Sirija demantovale napad na humanitarni konvoj

Newsweek 20.09.2016
Rusi ukazuju da su militanti Nusra fronta u ponedeljak upravo u tom području započeli veliku ofanzivu na Alepo koristeći tenkove i artiljeriju. Ruske i sirijske snage nisu umešane u vazdušne napade na konvoj, koji je prevozio u blizini Alepa u… »

Najveći prevarant na svetu: Predstavljao se kao hirurg i bio uspešan (VIDEO)

Newsweek 20.09.2016
Život je proveo kao kaluđer, lekar, upravitelj zatvora, profesor, pravnik, stručnjak za decu, glumac, urednik i vojnik. Kada je Ferdinand Valdo Demara iz Masačusetsa umro u junu 1982. godine, svet je izgubio jednog od najvećih prevaranata u istoriji… »

Luda noć pred meč naterala Škotlanđanke da predaju utakmicu Srpkinjama

Newsweek 20.09.2016
Utakmica, koja je trebalo da se odigra u Draču, zvanično je otkazana zbog zdravstvenih problema Škotlanđanki. Ženska omladinska reprezentacija Srbije izborila je plasman u elitnu rundu kvalifikacija za Evropski šampionat, ali nije odigrala poslednji… »

EU nehotično priznala Islamsku državu: Njenim simpatizerima uvela sankcije

Newsweek 20.09.2016
Do sada je EU mogla nametnuti sankcije samo ljudima i entitetima koji su na spisku Ujedinjenih nacija, iako su države članice mogle da deluju individualno. usvojila je nova pravila koja će omogućiti zabranu putovanja i zamrzavanje imovine saradnika… »