Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 20.09.2016

Nikolić istrčao 18. maraton

RT Kragujevac 20.09.2016
Kragujevački paraolimpijac Goran Nikolić je do danas istrčao 18 maratona, od 55 koje treba da istrči za 55 dana kako bi postavio novi Ginisov rekord. On je danas u Beogradu rekao da je cilj svakodnevnog trčanja prikupljanje sredstva za nabavku… »

Izložba ''Hoteli - funkcija i forma''

RT Kragujevac 20.09.2016
Izložba pod nazivom "Hoteli-funkcija i forma" arhitekte Sanje Drvenice, docenta Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu, otvorena je u Univerzitetskoj galeriji. Umetnica je predsrtavila deo svojih realizovanih projekata enterijera u zemlji i… »

Vučić zabrinut zbog pretnji miru

RT Kragujevac 20.09.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić predvodi srpsku delegaciju koja u Njujorku učestvuje na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Vučić će tokom zasedanja, koje traje do 26. septembra, učestvovati na brojnim skupovima i to će biti… »

Povećan broj obolelih od tumora

RT Kragujevac 20.09.2016
Stanovništvo Kragujevca sve je starije, a svaki peti pacijent primljen je u Klinički centrar zbog lečenja tumora – to su neki od rezultata analize zdravstvenog stanja koju je sproveo Institut za javno zdravlje. Ovo istraživanje predstavljeno je na… »

Edukativna radionica "Budimo drugovi"

RT Kragujevac 20.09.2016
U centru za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom "Iskra" danas je održana edukativna radionica u okviru projekta "Zajedno u ostvarivanju ljudskih prava". Cilj organizatora je da polaznike radionica informiše o položaju osoba sa invaliditetom i… »

Održana javna debata DS-a

RT Kragujevac 20.09.2016
Povodom izbora rukovodstva Demokratske stranke, u Kragujevcu je u Skupštinskoj sali, organizovana javna debata na kojoj su svoj program predstavili kandidati za predsednika te političke organizacije. Po prvi put u Srbiji, članovi jedne političke… »

Novi zatvor u Kragujevcu do 2019.

RT Kragujevac 20.09.2016
Episkop šumadijski gospodin Jovan osveštao je kapelu u Okružnom zatvoru u Kragujevcu koja je otvorena pre dva meseca. Ceremonija je obavljena u prisustvu zaposlenih, predstavnika Ministarstva pravde, gostiju iz drugih ustanova i zatvorenika. Kapela je… »

Zastava automobili: Odloženo ročište o stečaju

RT Kragujevac 20.09.2016
Prvo poverilačko ročište u postupku stečaja koji je nad fabrikom Zastava automobili a.d. otvoren u julu ove godine danas nije održano zbog odlaganja. Sudija Branislav Jovović je objasnio da je ročište odloženo jer je jedan Zastavin radnik osporio… »